Αίτημα για νέα παράταση στην εξόφληση βεβαιωμένων οφειλών, οφειλών σε ρύθμιση και στην υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ κατέθεσε ο Αθ. Καββαδάς

Αίτημα προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδη, προκειμένου να δοθεί νέα παράταση για την εξόφληση των βεβαιωμένων οφειλών αλλά και των οφειλών που βρίσκονται ήδη σε ρύθμιση, φυσικών και νομικών προσώπων προς τις εφορίες κατέθεσε ο βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής το αίτημα υποβάλλεται καθώς πολλοί από τους φορολογικά υπόχρεους πολίτες της Λευκάδας, δεν έχουν την οικονομική  δυνατότητα να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, λόγω του σεισμού που έπληξε το Νησί στις 17 Νοεμβρίου 2015.

Επιπλέον ζητά η προθεσμία να εκπνέει το Αύγουστο, (δηλαδή η εξόφληση να πραγματοποιηθεί με ισόποσες άτοκες τμηματικές καταβολές τον Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο), οπότε και η ρευστότητα των κατοίκων της Λευκάδας ενισχύεται, λόγω της τουριστικής περιόδου.

Επίσης στο αίτημα προς τον αν. υπουργό ο κ. Καββαδάς, ζητά μεταξύ άλλων  η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να θεωρήσει ως εμπρόθεσμες τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ που θα υποβληθούν από τους υπόχρεους του Ν. Λευκάδας έως τις 29 Φεβρουαρίου 2016 για την οικονομική περίοδο του τέταρτου τρίμηνου του 2015, καθώς υπήρξε σύγχυση στην ερμηνεία δύο εγκυκλίων του υπουργείου, αναφορικά με τις καταληκτικές προθεσμίες υποβολής που ορίζονταν.

Με δεδομένο ότι η πολιτεία, έως σήμερα δεν έχει μεριμνήσει ώστε να χορηγηθεί η έκτακτη οικονομική βοήθεια στους πληγέντες, ο κ. Καββαδάς υπογραμμίζει στο αίτημά του προς τον κ. Αλεξιάδη πως τουλάχιστον θα πρέπει οι Λευκαδίτες να διευκολυνθούν στις όποιες πληρωμές τους προς το δημόσιο και πως δεν θα πρέπει να επιβαρυνθούν με υπέρογκα πρόστιμα και προσαυξήσεις, από ακούσια λάθη ή παραλείψεις.

Το αίτημα κοινοποιήθηκε και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. κ. Γεώργιο Πιτσιλή.

Για να δείτε ολόκληρο το αίτημα του βουλευτή προς τον υπουργό Οικονομικών πατήστε εδώ