Κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας στην Απεργία της 4η Φεβρουαρίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη Γενική Απεργία στις 4 Φλεβάρη

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη συγκέντρωση στο νοσοκομείο 10 π.μ

και στο συλλαλητήριο στον ΑΗ-ΜΗΝΑ 10:30 π.μ

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας και ώρα απόφασης για ανυποχώρητο αγώνα!Συνάδελφοι εργαζόμενοι, αγρότες, μικροεπαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, νεολαίοιΠάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο! Κοινωνική Ασφάλιση για Όλους Αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφού εφάρμοσε κατά γράμμα και επέκτεινε τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ οι οποίοι διέλυσαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ισοπέδωσαν δικαιώματα στην Υγεία και την Πρόνοια, εκτίναξαν την ανασφάλιστη εργασία, έκαναν καθεστώς για το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα για 400 και 500 ευρώ, έρχονται να δώσουν το τελικό χτύπημα διαλύοντας ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση!

Τώρα απεργιακός ξεσηκωμός παντού!

Με τους αγώνες μας, με μια φωνή, σαν μια γροθιά όλοι οι εργαζόμενοι να απαιτήσουμε:

  • Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το αντιασφαλιστικό έκτρωμα  , να μην τολμήσει να το φέρει  στη βουλή προς ψήφιση.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων ,στους 12 που υπήρχαν πρόσθεσαν άλλους δύο για να βάλουν την οριστική ταφόπλακα.
  • Αποκλειστικά δημόσια κοινωνική, καθολική ασφάλιση για όλους, σύνταξη στα 60 και 55 αντίστοιχα για τους άντρες και γυναίκες, υπεράσπιση και επέκταση των βαρέων – ανθυγιεινών επαγγελμάτων στην υγεία και πρόνοια με ότι αυτό συνεπάγεται.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να καταργηθεί το αίσχος των πεντάμηνων.
  • Άμεση λύση για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και της υγείας σε όλους τους χώρους.
  • Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας και πρόνοιας με πλήρη κρατική χρηματοδότηση.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση σε όλους τους ανασφάλιστους, άνεργους και τα μέλη των οικογενειών τους.

4 ΦΛΕΒΑΡΗ!

 Όλοι μαζί στήνουμε το μεγάλο εργατικό λαϊκό μπλόκο στην επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων!

Μαζί με τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τους άνεργους, τις γυναίκες, παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας!

Αρκετά με τα ψέματα και τις απάτες τους! Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί!

Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, δεν εξαιρεί κανένα κλάδο!

Δε διορθώνεται! Δεν παίρνει τροποποιήσεις! Δε βελτιώνεται! Μόνο ανατρέπεται!

Η κοινωνική ασφάλιση δεν χαρίστηκε. Τα εκατομμύρια των εργαζομένων κατέκτησαν αυτό το δικαίωμα με σκληρούς αιματηρούς πολύχρονους αγώνες. Για να έχουν οι εργαζόμενοι ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, για να μην «πεθαίνουν στη ψάθα», να έχουν προστασία οι ίδιοι και οι οικογένειές τους στην ασθένεια, στην αναπηρία, στην ανεργία, στη μητρότητα, στην ανατροφή των παιδιών, στον επαγγελματικό κίνδυνο και τις επαγγελματικές ασθένειες. Διεκδίκησαν και κατέκτησαν να υπάρχει προστασία και αξιοπρεπή ζωή μέσω των συντάξεων μετά τον εργάσιμο βίο, κάλυψη και φροντίδα της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, προνοιακά επιδόματα για πιο ευπαθείς ομάδες.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Μπορούμε να νικήσουμε!

Από τη συμμετοχή μας στην απεργία, στη διαδήλωση, από τη στάση μας θα κριθεί το αποτέλεσμα!

Η απεργία στις 4 Φλεβάρη μπορεί να συμβάλει στην άνοδο του εργατικού λαϊκού κινήματος, να ανοίξει νέους δρόμους στον αγώνα μας για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής . Όλοι έχουμε ευθύνη για την επιτυχία της και την κλιμάκωση του αγώνα. Όλοι θα κριθούμε από τις μελλοντικές γενιές για τη στάση μας σε τέτοιες στιγμές!

Ή οι ανάγκες του κεφαλαίου ή οι δικές μας ανάγκες!

Ή θα πληρώσουν ή θα ανατραπούν!

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!

Για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι

θα πρέπει να χάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι!

Στον πόλεμο τους, απαντάμε με πόλεμο! Όλοι στην απεργία και το συλλαλητήριο!

ΤΟ Δ.Σ

ΛΕΥΚΑΔΑ 2/2/2016