Κοινό Δελτίο Τύπου ΠΙΝ και Δ. Λευκάδας για την οριστικοποίηση της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Οικονομίας για την αποκατάσταση των προβλημάτων από το σεισμό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Πρόσθετη χρηματοδότηση στο ύψος των 3.100.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που αφορά έργα αρμοδιότητας του Δήμου Λευκάδας εξασφάλισαν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Δήμος Λευκάδας, με το συνολικό ποσό για την αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιούργησε ο σεισμός της 17ης Νοεμβρίου μέσω Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού να ανέρχεται πλέον στα 18.000.000 ευρώ.

Πέραν της επιπρόσθετης χρηματοδότησης η  Π.Ε. Λευκάδας  έχει αναλάβει την εκτέλεση έργων αρμοδιότητας του Δήμου (αποκατάσταση σχολικών κτιρίων, λιμενικά έργα), ενώ  θα ακολουθήσει εσωτερική ανακατανομή από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ώστε επιπλέον 2.000.000 ευρώ να αξιοποιηθούν για έργα αρμοδιότητας του Δήμου.

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών εξασφάλισης της απαιτούμενης χρηματοδότησης, οι ενέργειες πλέον κατευθύνονται αποκλειστικά στην εκτέλεση των απαιτούμενων έργων και παρεμβάσεων. Για την απορρόφηση της χρηματοδότησης σε έργα που θα εκτελεστούν με άρτιο τρόπο και, όχι μόνο θα ανακουφίσουν, αλλά και θα αναβαθμίσουν τις περιοχές που επλήγησαν από το φονικό σεισμό, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Δήμος Λευκάδας βρίσκονται ήδη σε στενή συνεργασία την οποία και θα εμβαθύνουν, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων του νησιού.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                                           ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ