Ψήφισμα του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας για συμπαράσταση και αλληλεγγύη στις αγροτικές κινητοποιήσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους μικρομεσαίους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα πανελλαδικά, καθώς και στην περιοχή μας.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Λευκάδας θεωρούμε δίκαιο τον αγώνα τους  ενάντια στα νέα αντί-ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, που σε συνδυασμό με τη νέα ΚΑΠ της Ε.Ε. τους ξεκληρίζουν από τα χωράφια τους και εμείς αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά, μια και οι περισσότεροι καταγόμαστε από αγροτικές οικογένειες.

Η κατάρρευση  των δημόσιων  νοσοκομείων, η διάλυση της πρωτοβάθμιας   υγείας,  οι εκατοντάδες ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις που πλέον δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, η αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα και οι δυσβάστακτοι φόροι    οδηγούν τους μικρομεσαίους αγρότες και τα λαϊκά στρώματα σε αδιέξοδο. Ήδη το 30% των αγροτών δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη  αφού δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους και με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο έκτρωμα, το ποσοστό αυτό θα εκτοξευτεί.

H επίθεση που δέχεται η πλειοψηφία του λαού έχει σκοπό  την ενίσχυση του κοινού μας εχθρού, των μονοπωλίων. Η επίθεση στη μικρομεσαία αγροτιά έχει στόχο το άμεσο  ξεκλήρισμά της και το πέρασμα της παραγωγής σε μια χούφτα πολυεθνικές. Δεν είναι τυχαίο ότι αποφάσεις της Ε.Ε. μιλάνε για μείωση του αγροτικού πληθυσμού της χώρας μας από 13% στο 6%.

Το ασφαλιστικό της κυβέρνησης δεν παίρνει καμία βελτίωση μόνο ανατρέπεται. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για την συνέχιση του αγώνα για αγροτική παραγωγή που θα καλύπτει τις ανάγκες του λαού μας, χωρίς εξαρτήσεις σε λιπάσματα, σπόρους, εφόδια  κλπ από μονοπωλιακούς ομίλους.

Οι εργαζόμενοι επιβάλλεται  να ορθώσουμε το ανάστημά μας μπροστά στην άνευ προηγουμένου αντί-ασφαλιστική και φορολογική επίθεση που δεχόμαστε, ανατρέποντας τα σχέδια της κυβέρνησης.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο μόνος  ελπιδοφόρος δρόμος για το λαό  είναι,  το χτίσιμο μιας μεγάλης  κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας  με συμμετοχή των εργατών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων, νεολαίων, ανέργων και  γυναικών δημιουργώντας  έτσι ένα πανίσχυρο μπλοκ ενάντια στους εκμεταλλευτές του ιδρώτα μας που θα παλέψει για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης – Ε.Ε. –κεφαλαίου.

Αντιπροσωπεία του συλλόγου  εργαζομένων θα παραβρεθεί  στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα το Σάββατο 13 Φλεβάρη, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους μικρομεσαίους αγρότες.

ΕΡΓΑΤΙΑ-ΑΓΡΟΤΙΑ

ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

ΤΟ Δ.Σ

ΛΕΥΚΑΔΑ 12/2/2016