Το πρόγραμμα των Καρναβαλικών εκδηλώσεων στη Λευκάδα

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2016  ΣΤΗ  ΛΕΥΚΑΔΑ

« Φ Α Ρ Ο Μ Α Ν Η Τ Α »

3-13 Μαρτίου 2016

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ ΚΑΙ ΧΑΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας διοργανώνει και φέτος Καρναβαλικές Εκδηλώσεις με γενικό τίτλο «ΦΑΡΟΜΑΝΗΤΑ 2016» από 3 μέχρι και 13 Μαρτίου 2016.

Στόχος  του Πνευματικού Κέντρου είναι να αναδείξει περισσότερο και στο μέτρο του δυνατού να επαναφέρει μέσα από τις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις, το λευκαδίτικο παραδοσιακό καρναβάλι. Με αυτόν τον προσανατολισμό φέτος προγραμματίστηκαν εκδηλώσεις που θα τονώσουν και θα ενισχύσουν αυτά τα χαρακτηριστικά.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΥΣ τους Πολιτιστικούς Φορείς, τους Αθλητικούς Συλλόγους, τις Μουσικές Σχολές και τα Ωδεία, τις Σχολές Χορού, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια  και τα Λύκεια, το Τ.Ε.Ι, τους Επαγγελματίες και γενικότερα ΟΛΟΥΣ, ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ, να συμμετάσχουν στο Λευκαδίτικο Καρναβάλι, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα χαράς, αισιοδοξίας, ζωντάνιας, φαντασίας και ξεφαντώματος, ώστε να ξαναζωντανέψει πραγματικά ο τόπος καθ’ όλη την περίοδο της Αποκριάς, που τόσο το έχει ανάγκη.

Ελάτε λοιπόν

 • την Τσικνοπέμπτη 3 Μαρτίου:

στο Νυδρί, το μεσημέρι, για το παραδοσιακό Τσίκνισμα.

στην πόλη της Λευκάδας ώρα 7,00 μμ, για να παρακολουθήσετε την άφιξη του Καρνάβαλου με τη συνοδεία ομάδων ντυμένων με αποκριάτικα.

Θέμα: «Αλλάξτε μ’τσούνα…» Ντυθείτε και συνοδέψτε τον Καρνάβαλο από την πλατεία Αγ Μηνά μέχρι την παραλία, φορώντας μια μ’τσούνα της απόλυτης καρναβαλικής επιλογής σας.

Ελάτε να γίνει τση μ’τσούνας.

στην Καρυά από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ για λαϊκά δρώμενα.

 • την Κυριακή 6 Μαρτίου ώρα 11 π.μ στην παιδική παρέλαση στην πόλη της Λευκάδας (από Άγιο Μηνά μέσω κεντρικής αγοράς στην κεντρική πλατεία.
 • Το Σάββατο 12 Μαρτίου ώρα 5 μμ στην Καρναβαλική παρέλαση στο Νυδρί.
 • Την Κυριακή 13 Μαρτίου ώρα 5 μμ στη Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση στην πόλη της Λευκάδας (Άγιος Μηνάς-κεντρική αγορά – πλατεία παραλίας).
 • και στις 10 μμ στον Αποκριάτικο Χορό του Πνευματικού Κέντρου στην αίθουσα «ΠΑΝΘΕΟΝ» της εταιρείας «Α. ΣΤΑΥΡΑΚΑΣ», περιοχή Βαρδάνια, για να ζήσετε Μια βραδιά «ΠΑΝΘΕΟΝ» κι όχι μόνο…..
 • Στο Μαραντοχώρι Λευκάδας στο λαϊκό καρναβαλικό γλέντι που θα διοργανωθεί στο εκεί Δημοτικό Σχολείο από τις 8 μμ.

Και για τα Κούλουμα

την Καθαρή Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

 • Στην Καρυά
 • Στη Νικιάνα
 • Στο Νυδρί
 • Στην Κατούνα
 • Στην Βασιλική

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΕΣ:

Οι Ομάδες Καρναβαλιστών, για να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στη Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση της 13/3/2016  θα πρέπει  να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο  γραφείο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016. Οι υπεύθυνοι των καρναβαλικών σχημάτων μπορούν να προσέρχονται από σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο για να παραλάβουν το έντυπο με τις οδηγίες για την καρναβαλική παρέλαση.

Ξεσηκωθείτε όλοι σας, μπήκε το Καρναβάλι

κι ως πάντα η Λευκάδα μας πρωτοστατεί στην ζάλη.

Και από Πόντε σ’ Άη Μηνά, στο βίντσι στη ντουγάνα

να χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.

Λευκάδα, Άγια Μαύρα μας, Καρναβαλιού η χώρα

όπως εγλένταγες παλιά έτσι γλέντα και τώρα…

 

        ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ