Ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για την Ημέρα της Γυναίκας, από την ΠΙΝ και την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι (29/2/2016) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις Αλυκές Ποταμού η Επιτροπή Ισότητας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου με βασικό θέμα την διοργάνωση δράσεων, ενόψει του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

Τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕΚ, να τεθεί υπό την αιγίδα της επιτροπής ισότητας η παράσταση «Καπνοκράτωρ» η οποία θα δοθεί στις 4,5,6 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.

Παράλληλα σε συνεργασία με τα Κέντρα Πρόληψης σε όλα τα Ιόνια Νησιά, θα πραγματοποιηθούν βιωματικά  εργαστήρια για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών ενώ θα γίνουν ενημερώσεις για το ίδιο θέμα σε Λύκεια της ΠΙΝ, από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς του ξενώνα κακοποιημένων γυναικών.

Τέλος, αποφασίστηκε η ανάληψη πρωτοβουλίας από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για την αλλαγή της ορολογίας των δημοσίων εγγράφων, ώστε να εξαληφθούν οι κοινωνικές διακρίσεις και τα στερεότυπα εις βάρος των γυναικών.