Δελτίο τύπου της επιτροπής Παιδείας του Συ.Ριζ.Α. Λευκάδας για το Δημοτικό Σχολείο Μεγανησίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Κατανοούμε τις ανησυχίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μεγανησίου για την υποβάθμιση της εκπαίδευσης στο Δημοτικό Σχολείο και στηρίζουμε τον αγώνα τους.

Είναι γνωστές οι ιδιαιτερότητες των μικρών νησιωτικών περιοχών της χώρας και τα προβλήματα στην εκπαίδευση των μαθητών, γι αυτό δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση με άλλες χώρες.

Οι όποιες αλλαγές στην οργανική δομή των σχολείων κρίνονται αναγκαίες πρέπει να γίνονται με γνώμονα όχι μόνο  τη διατήρηση αλλά την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης με τη πλήρη κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του σχολείου.

Η στελέχωση του σχολείου με εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων πέραν των υπαρχόντων πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει στη βελτίωση της  εκπαίδευσης. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να παρέχεται και στους μαθητές των απομονωμένων νησιωτικών περιοχών η γνώση και η εκπαίδευση που παρέχεται και σε όλους τους μαθητές.

Δικαιολογημένα οι γονείς δεν επαναπαύονται σε υποσχέσεις τον διοικούντων.

Η ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης, πέρα από την καλή πρόθεση και την πολιτική βούληση πρέπει να συνοδεύεται και από την ανάλογη νομοθεσία, που θα προβλέπει την διεύρυνση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των ολιγοθέσιων σχολείων με περισσότερες ειδικότητες από τις υπάρχουσες.

Πιστεύουμε και θ΄αγωνιστούμε έτσι ώστε αυτό να γίνει πράξη, έχοντας ως βασική παράμετρο την ποιοτική εκπαίδευση .

 

1 / 3 / 2016

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ