Δελτίο τύπου του Κέντρου Πρόληψης Λευκάδας “Δίαυλος”

     ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

   ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ

         ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ «ΔΙΑΥΛΟΣ»

                                        

 Στράτου Τσέγιου 9

 31 100, ΛΕΥΚΑΔΑ

 Τηλ. 26450 24248 Fax:26450 23176

Εmail: [email protected]  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΒΡΑΧΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΣΤΗΝ Β’ ΤΑΞΗ  ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Το Κέντρο Πρόληψης σε συνεργασία με τη δασκάλα του Β1 τμήματος του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας, υλοποίησε βραχεία παρέμβαση 3ων συναντήσεων στους μαθητές του τμήματος, στα πλαίσια δραστηριοτήτων της ευέλικτης ζώνης σχετικά  με τη «Φιλία».

Το υλικό των συναντήσεων αποτελούσαν παραμύθια με βασική θεματική τη φιλία. Μαζί με την ευχαρίστηση που προσέφερε στα παιδιά η ανάγνωση των παραμυθιών στην τάξη, η επεξεργασία τους στη συνέχεια τους έδωσε χώρο για να εκφραστούν ελεύθερα. Τους παρείχε την αφορμή να μιλήσουν, να ακούσουν, να μοιραστούν, να ρωτήσουν, να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν και γενικά να διαπραγματευτούν θέματα που αφορούν γενικότερα την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, τον εαυτό τους, τους φίλους τους, το όμοιο και το διαφορετικό.

Οι παρεμβάσεις σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από το επιστημονικό στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης, κα Σοφία Ασπρογέρακα- Αργύρη, Κοινωνική Ανθρωπολόγο- M.Ed. Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία την δασκάλα του Β1 τμήματος κα Βιργινία Παντολέων, καθώς και τον Δ/ντη του 4ου Δημοτικού Σχολείου κ. Ανδρέα Παπαδόπουλο.

 

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ