Η Εύα Κατωπόδη του ΠΑΟΚ μιλά στο inLefkas για το Γυναικείο Μπάσκετ στην Ελλάδα και τη διοργάνωση του Final4 στη Λευκάδα

Η Εύα Κατωπόδη, με καταγωγή από την Λευκάδα (Καρυά), βρίσκεται στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ τα τελευταία 17 χρόνια. Με αφορμή την επερχόμενη διοργάνωση του Final Four, θα βρεθεί στο νησί αγωνιζόμενη με την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Η αγάπη για τη ιδιαίτερη πατρίδα της τη φέρνει κάθε χρόνο, ανελλιπώς, για θερινές διακοπές στη Λευκάδα, όταν πλέον είναι ελεύθερη από τις αθλητικές υποχρεώσεις της.

eva-katopodi (3)

Πώς ξεκίνησες την ενασχόλησή σου με τον αθλητισμό;

Στα 6 μου ξεκίνησα με Tae Kwon do και στα 13 ξεκίνησα το μπάσκετ! Πάντα όμως θυμάμαι ότι έπαιζα από πολύ μικρή με μια μπάλα μπάσκετ, ώσπου το επέλεξα και ως άθλημα και από τα 16 μου και μετά ασχολήθηκα μόνο με το μπάσκετ σαν άθλημα!

Ποιά ήταν η πορεία σου μέχρι σήμερα στο χώρο του μπάσκετ;

Η πορεία μου μέχρι τώρα ήταν: Ηρακλής 1999-2008, Παναθηναϊκός 2008-2009, Ηρακλής 2009-2010, Αναγέννηση Νέου Ρυσίου 2010-2011, Αρης 2011-2014, ΠΑΟΚ 2014-2016.

Τι αγαπάς περισσότερο στο μπάσκετ;

Αυτό που αγαπάω ιδιαίτερα στο μπάσκετ είναι το ομαδικό πνεύμα και το συναίσθημα που νιώθω όταν κερδίζει η ομάδα μου στον πόντο!

eva-katopodi (5)

Το επίπεδο του γυναικείου μπάσκετ στην Ελλάδα;

Το επίπεδο του γυναικείου μπάσκετ στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό και μπορεί να βελτιωθεί πολύ, αν ενδιαφερθούν οι παράγοντες και η Πολιτεία περισσότερο, όπως, επίσης, και αν υπάρξει συνολική προσπάθεια από τους προπονητές και από τις παίκτριες με περισσότερη δουλειά!

Έχει κοινό το γυναικείο μπάσκετ και τί θα έλεγες στο κοινό της Λευκάδας σχετικά με τη διοργάνωση;

Το κοινό δυστυχώς είναι ελάχιστο, κυρίως συγγενείς και φίλοι έρχονται να μας δουν!

Υπάρχει, όμως, θέαμα καθαρό γυναικείο μπάσκετ και πρέπει να έρθει κόσμος να μας παρακολουθήσει. Μπορεί το γυναικείο μπάσκετ να παίζεται κάτω από την ρακέτα και να μην έχει καρφώματα, άλλα είναι εξίσου θεαματικό στα υπόλοιπα κομμάτια!

Πώς αισθάνεσαι σχετικά με τη διοργάνωση του Final Four στη Λευκάδα;

Αρχικά νιώθω περήφανη που η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του νησιού από το οποίο κατάγομαι βρίσκεται στην Α1 και, επίσης, που το νησί μου έχει αναλάβει τη διοργάνωση του Κυπέλλου!

Την προηγούμενη φορά που συμμετείχα στη διοργάνωση ήταν στην Αθήνα! Τώρα που γίνεται στην πανέμορφη Λευκάδα, ελπίζω ο κόσμος να μας τιμήσει με την παρουσία του! Θα ήταν υπέροχο να είμαστε εμείς που θα πάρουμε το Κύπελλο παίζοντας στην ιδιαίτερη πατρίδα μου. Φυσικά, εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες!

Πώς είναι η πορεία του ΠΑΟΚ φέτος;

Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή έχει την 3η θέση στο πρωτάθλημα και αμέσως μετά το Κύπελλο στο οποίο θα συμμετάσχει 18-20 Μαρτίου, θα λάβει μέρος στα Play off!

eva-katopodi (1)

Η σχέση του γυναικείου με το ανδρικό μπάσκετ;

Πρώτα απ όλα η προβολή, η οποία στον αντρικό αθλητισμό είναι μεγαλύτερη! Όπως και το μπάτζετ το οποίο είναι υψηλότερο!

Σχετικά με τον πρόσφατο τραυματισμό σου;

Ο πρώτος σοβαρός ήρθε το 2009 στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος όταν έπαιζα στον Παναθηναϊκό!

Έκανα επέμβαση τότε για πρόσθιο χιαστό και έσω και έξω μηνίσκο. Ο δεύτερος σοβαρός τραυματισμός ήρθε την περσινή σεζόν (2014-2015), όπου τον Φεβρουάριο έκανα επέμβαση για πρόσθιο χιαστό, έξω μηνίσκο και χόνδρο στο ίδιο πόδι!

Κάθε τραυματισμός είναι δύσκολος άλλα πάντα βρίσκεις τη δύναμη να συνεχίζεις και να ξαναπροσπαθείς για το καλύτερο δυνατό!!

eva-katopodi (6)