Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας: Η καθεστωτική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ διαπερνά και την αυτοδιοίκηση

Ένα βήμα παραπέρα προχώρησε η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι μηχανισμοί της, στη επίθεση που εξαπέλυσαν προς  τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Μεγανησίου, επειδή αρνήθηκαν να ψηφίσουν την υπέρμετρη αύξηση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Ο εκτελών χρέη Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, κ. Διονύσιος Παναγιωτόπουλος, κάλεσε σε απολογία τους συμβούλους της αντιπολίτευσης και κάποιους της συμπολίτευσης, με την απειλή του πειθαρχικού παραπτώματος της βαρείας παράβασης καθήκοντος, διότι δεν πειθάρχησαν στην ακυρωτική του απόφαση, να υπερψηφίσουν την αναπροσαρμογή των τελών που πρότεινε ο Δήμαρχος, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται 65% αύξηση στο οικιακό και 75% στο επαγγελματικό τιμολόγιο.

Το πρωτόγνωρο φαινόμενο να έρχεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση – αυτή που προεκλογικά θα καταργούσε η μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – να εγκαλεί Δημοτικούς Συμβούλους επειδή ψηφίζουν κατά συνείδηση, έρχεται να οριοθετήσει την  καθεστωτική αντίληψη που διαπερνά τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διασφαλίσει και να ασκήσει την εξουσία.

Η τακτική του κ. Παναγιωτόπουλου να επεμβαίνει επιλεκτικά, αφού φαίνεται να αδιαφορεί πλήρως  για μια σειρά από καταγγελίες σε βάρος του κ. Δημάρχου, πιστοποιεί πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση λειτουργεί κυρίως σαν το μακρύ χέρι του κράτους προς την Αυτοδιοίκηση.

Αν ο έλεγχος που οι συγκεκριμένοι φορείς υποτίθεται ότι ασκούν μεταφερθεί στους Δήμους και στις Περιφέρειες, τότε όχι μόνο διασφαλίζεται ουσιαστικά το αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ, αλλά πιθανότατα θα ενισχυθεί και η αποτελεσματικότητά τους.

Ν.Ε. 28/03/2016