Η Ν.Ε. Συ.Ριζ.Α. για τα επεισόδια στο Final Four

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ FINAL  FOUR   ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ IONIAN  STAR

Θα ήταν άδικο για τον αθλητισμό και τις αθλητικές διοργανώσεις να τις συνδέουμε με φαινόμενα βίας και δράση εγκληματικών ομάδων. Άδικος και υπερβολικός είναι ακόμα κι ο προβληματισμός για το αν θα έπρεπε να διοργανωθεί το Final Four στη Λευκάδα.

Κοινωνία κι αθλητισμός είναι δύο λέξεις, δύο έννοιες που αλληλοσυνδέονται σε μια υγιή σχέση. Ας δούμε λοιπόν τα δύο γεγονότα, της διοργάνωσης του Final Four και των επεισοδίων στο ΙΟΝΙΟΝ STAR, στη παραλία της Λευκάδας, ξεχωριστά.

Γιορτή για την τοπική κοινωνία, τη νεολαία, τον αθλητισμό, γιορτή για τη χώρα η διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων στην επαρχία. Μια προσπάθεια πολλών ετών με σκοπό την αποκέντρωση και  την ανάπτυξη του αθλητισμού σε όλη τη χώρα. Σημαντικό και για το νησί μας , για την αθλητική του παράδοση, για την ανάδειξη των επιτευγμάτων και την ενίσχυση των περεταίρω  προσπαθειών στον αθλητισμό γενικότερα και ειδικότερα στο μπάσκετ.

Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες και στους διοργανωτές. Ήταν μια καλή αρχή που πρέπει να συνεχιστεί.

Τα φαινόμενα βίας που έλαβαν χώρα τη Κυριακή το πρωί καταδικάζονται απερίφραστα από το σύνολο των συμπολιτών μας. Μια ομάδα με εγκληματικά χαρακτηριστικά, από διαφορετικά μέρη της χώρας, σε μια οργανωμένη αποστολή, με καλή πληροφόρηση, επιτέθηκε στους ενοίκους του ξενοδοχείου ΙΟΝΙΟΝ STAR προκαλώντας σωματικές και υλικές φθορές. Ανεξάρτητα αν ήταν φίλαθλοι κάποιας ομάδας, ο χώρος διεξαγωγής των αγώνων ήταν μακριά  από το χώρο των επεισοδίων.

Καμιά   αντιπαράθεση δεν ξεκίνησε από το γήπεδο.

Οι επιτιθέμενοι δεν ήταν καν θεατές.

Άλλωστε ο  αθλητισμός δεν παράγει βία. Βία παράγεται στο όνομα του αθλητισμού.

Η  βία ως κοινωνικό φαινόμενο είναι υπαρκτό. Η πολιτεία οφείλει να είναι αμείλικτη σε τέτοια φαινόμενα.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δείξει μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα και να ερευνήσει σε βάθος τις ευθύνες όπου υπάρχουν.

Καλούμε τον Υφυπουργό Αθλητισμού να διερευνήσει πιθανή σύνδεση των επεισοδίων με σωματεία ή συλλόγους φιλάθλων και να λάβει τα  απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να  απαλλάξει τον αθλητισμό και τις αθλητικές διοργανώσεις από φαινόμενα βίας.

Πρέπει το μαχαίρι να φτάσει στο κόκαλο.

Οι πρώτες ενέργειες της αστυνομίας με την συλλήψεις υπόπτων και την προσαγωγή τους στον Εισαγγελέα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Mε δεδομένη την αποφασιστικότητα της και τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας πιστεύουμε ότι θα ολοκληρώσει το έργο της.

22-3-2016

Ν.Ε.  ΣΥΡΙΖΑ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ