Στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ιονίων Νήσων συμμετέχει το 1ο Γυμνάσιο Λευκάδας

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ιονίων Νήσων, με υπεύθυνο τον Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Ιονίων Νήσων, Γεράσιμο Πολυμέρη, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με τον WRO Hellas, Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης.

Στα πλαίσια του διαγωνισμού η ομάδα Ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας που αποτελείται από τους μαθητές Λάμπρη Δήμητρα, Μαντζανά Στέλλα και Σολδάτο Βαγγέλη με υπεύθυνο τον Καθηγητή Πληροφορικής Σοφιανό Κων/νο παρουσίασε τις ρομπο-κατασκευές τους σχετικές με το θέμα του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής για μαθητές Γυμνασίου με τίτλο “Ταξίδι στην Αρχαιότητα”. Η ομάδα των μαθητών απέσπασε επαινετικά σχόλια και πήρε το εισιτήριο για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 2 Απριλίου 2016.

Η παρουσίαση φιλοξενήθηκε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας και έγινε σύνδεση μέσω Skype με την κριτική επιτροπή στην Κέρκυρα. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 

Ο Δ/ΝΤΗΣ

ΡΕΚΑΤΣΙΝΑΣ ΞΕΝΟΦΩΝ