Η χορωδία του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας στην 8η συνάντηση σχολικών χορωδιών στην Καρδίτσα

Μια εκπληκτική εμπειρία έζησαν οι μαθητές της χορωδίας του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, λαμβάνοντας μέρος στην 8η συνάντηση σχολικών χορωδιών στην Καρδίτσα, στο συνεδριακό χώρο του “Thessallikon Grand Hotel” μπροστά σε διεθνή καλλιτεχνική επιτροπή.

Η συνάντηση σχολικών χορωδιών διαρκεί 15 ημέρες και για φέτος η συμμετοχή ξεπέρασε τα 70 σχολεία. Η χορωδία μας υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση της Καθηγήτριας Μουσικής του σχολείου κας Καζολή Αθανασίας, ερμήνευσε μελοποιημένα ποιήματα των Οδυσσέα Ελύτη, Μαρίας Πολυδούρη, Κώστα Καρυωτάκη, Ιάκωβου Καμπανέλη και Σαπφούς, σε μουσική των Μάνου Χατζηδάκη, Σπύρου Βλασσόπουλου, Δημήτρη Μαραμή, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Γιάννη Σπανού και Μίκη Θεοδωράκη.

Στο τέλος της βραδιάς οι χορωδοί μας τραγούδησαν μαζί με άλλα πέντε σχολεία, εργαστηριακά, το κοινό υποχρεωτικό χορωδιακό έργο «στ’ άλογα» το οποίο είχε οριστεί για τη συγκεκριμένη ημέρα, του Ακαδημαϊκού Θεόδωρου Αντωνίου, υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του Alexander Kuyumdiev, Καθηγητή από τη Σόφια στο South – Western University Neophit of Rila.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Αλέξης Κωστάλας. Πριν από την είσοδο της χορωδίας μας στη σκηνή η Διεύθυνση του Φεστιβάλ, πρόβαλε στο κοινό και στις χορωδίες, βίντεο από την όπερα «Κάρμεν», με πρωταγωνίστρια την Αγνή Μπάλτσα, την καλύτερη λυρική τραγουδίστρια μετά τη Μαρία Κάλλας, κάνοντας λόγο για την πολιτιστική ταυτότητα της Λευκάδας.

Η χορωδία μας αποτελείται από τους μαθητές και μαθήτριες:

Αλιμπράντο Άντζελα, Βαζούκη Μαρία Μαντόνα, Βόγκλη Χριστίνα, Γιαννουλάτου Πολυξένη, Γουρζή Χριστίνα, Θεριανού Αναστασία, Γληγόρη Αγγελική, Κόγκα Λαμπρινή, Κουνιάκη Δέσποινα, Λάζαρη Κασσιανή, Λάζαρη Γεώργιο – Κύριλλο, Λάμπρου Βασιλική, Μάλφα Ιωάννα, Μούλιου Ευσταθία, Μπάρκα Μιχαέλα, Σταματέλου Πηνειώ, Τσαραγκλή Μαριάνθη, Σιώζο Ορφέα, Κουνιάκη Κωνσταντίνα, Καραμποϊκη Κυριακή, Κοκόλη Μαρία, Λάζαρη Εύα, Μαντζάνα Στέλλα, Μελά – Στάρα Χρυσοβαλάντω και Σιώζου Λήδα.

Η χορωδία μας απέσπασε πολύ καλές κριτικές από το Διευθυντή του Φεστιβάλ κ. Νίκο Ευθυμιάδη και την καλλιτεχνική επιτροπή.

Τη χορωδία μας συνόδεψε με πιάνο ο Καθηγητής Μουσικής κ. Αθανάσιος Μήτσουρας και με φλάουτα οι μαθήτριες Κοκόλη Μαίρη και Μάλφα Ιωάννα.

Η χορωδία του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας στην 8η συνάντηση σχολικών χορωδιών στην Καρδίτσα Η χορωδία του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας στην 8η συνάντηση σχολικών χορωδιών στην Καρδίτσα Η χορωδία του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας στην 8η συνάντηση σχολικών χορωδιών στην Καρδίτσα Η χορωδία του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας στην 8η συνάντηση σχολικών χορωδιών στην Καρδίτσα Η χορωδία του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας στην 8η συνάντηση σχολικών χορωδιών στην Καρδίτσα Η χορωδία του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας στην 8η συνάντηση σχολικών χορωδιών στην Καρδίτσα Η χορωδία του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας στην 8η συνάντηση σχολικών χορωδιών στην Καρδίτσα Η χορωδία του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας στην 8η συνάντηση σχολικών χορωδιών στην Καρδίτσα Η χορωδία του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας στην 8η συνάντηση σχολικών χορωδιών στην Καρδίτσα Η χορωδία του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας στην 8η συνάντηση σχολικών χορωδιών στην Καρδίτσα