Διάκριση του 2ου Γυμνασίου Λευκάδας στο πρόγραμμα ECOMOBILITY

Το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής βραβείων για το πρόγραμμα ECOMOBILITY στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που διοργάνωσε το ECOCITY.

Στο γεμάτο και πολύ ζωντανό Αμφιθέατρο οι μαθητές που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα γιόρτασαν όλοι μαζί το κλείσιμο της Εκστρατείας ECOMOBILITY και της Εκστρατείας FREE MOBILITY. Ανάμεσά τους και οι μαθητές της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Λευκάδας που υλοποίησαν αντίστοιχο πρόγραμμα με τον κ. Κονιδάρη Νικόλαο, διευθυντή του σχολείου και υπεύθυνο του προγράμματος ECOMOBILITY.

Η δημιουργικότητα και η φαντασία χαρακτήριζε τις εργασίες που εκπόνησαν οι μαθητές όλων των σχολείων. Το 2ο Γυμνάσιο Λευκάδας κατέλαβε την 4η θέση στην τελική αξιολόγηση ανάμεσα στα σχολεία όλης της Ελλάδας και ο Δήμος Λευκάδας απέσπασε το 3ο βραβείο  για την καλύτερη Συνδιοργάνωση της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2015-16 με το 2ο Γυμνάσιο Λευκάδας.

Στους μαθητές και συντελεστές της Εκστρατείας έστειλε μήνυμα, με βίντεο που προβλήθηκε στη διάρκεια της τελετής, ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος.

Την τελετή απονομής των βραβείων παρακολούθησε ο Αν. Υπουργός Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος χαιρέτισε τους μαθητές και τόνισε τη σοβαρότητα των προτάσεών τους και την ανάγκη να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στις πόλεις. Επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Επιστημονικών Φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Επιχειρηματικού χώρου, Εκπαιδευτικοί και μαθητές από πολλές πόλεις της χώρας, που παρακολούθησαν τη κορύφωση της εκστρατείας ECOMOBILITY 2015-16. Στο τέλος της τελετής όλοι μαζί έδωσαν την υπόσχεση να συνεχίσουν την προσπάθειά τους υπερασπιζόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Συγχαρητήρια στους μαθητές της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Λευκάδας που υλοποίησαν το πρόγραμμα: Βενέτη Αναστασία, Γιαννουλάτου Ηλέκτρα, Ζαμπέλη Κωνσταντίνο, Κοντοπρία Παντελή, Λιβιτσάνου Μαρία και Σπηλιά Γιάννη.

Συγχαρητήρια στον κ. Κονιδάρη Νικόλαο, διευθυντή του σχολείου και υπεύθυνο του προγράμματος ECOMOBILITY.

Συγχαρητήρια στο Δήμο Λευκάδας για τη συμβολή του στην υλοποίηση του προγράμματος.

Συγχαρητήρια στο θεσμό που έδωσε το κίνητρο στα παιδιά να λειτουργήσουν ως ενεργοί πολίτες.

Οι έφηβοι απέδειξαν ότι μπορούν να επηρεάσουν τους συμπολίτες τους και να δώσουν λύσεις σε θέματα σοβαρά που αφορούν το περιβάλλον και τα δικαιώματα του ανθρώπου. Ευχόμαστε η προσπάθεια να συνεχιστεί και να έχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα!

Διάκριση του 2ου Γυμνασίου Λευκάδας στο πρόγραμμα ECOMOBILITY Διάκριση του 2ου Γυμνασίου Λευκάδας στο πρόγραμμα ECOMOBILITY Διάκριση του 2ου Γυμνασίου Λευκάδας στο πρόγραμμα ECOMOBILITY Διάκριση του 2ου Γυμνασίου Λευκάδας στο πρόγραμμα ECOMOBILITY Διάκριση του 2ου Γυμνασίου Λευκάδας στο πρόγραμμα ECOMOBILITY Διάκριση του 2ου Γυμνασίου Λευκάδας στο πρόγραμμα ECOMOBILITY