Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Θεόδωρου Χαλικιά, προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με την ποσόστωση των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τους μαθητές της Λευκάδας

Κύριε Υπουργέ,

Με το υπ’ Αριθμ. Πρωτ. 105024/17184 της 20-11-2015 ζητήσαμε να ισχύσει για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων της Π.Ε. Λευκάδας για την εισαγωγή τους σε σχολές και τμήματα των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, ρύθμιση ανάλογη με το Άρθρο 36 του Ν.4327/2015 ως σε έκτακτη ανάγκη και σεισμόπληκτη.

Επίσης επικαιροποιήσαμε το αίτημα αυτό με την Αριθμ.11-2/2016 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Ι.Ν. την 30-01-2016, που πάρθηκε με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μετά από αίτημα-υπόμνημα της επιτροπής γονέων τελειοφοίτων του Ν. Λευκάδας στις 19-4-2016 και κατόπιν συζητήσεων με την επιτροπή και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου σας, θέτουμε υπ΄ όψιν σας ότι:

Όποια ρύθμιση υπάρξει για την ποσόστωση των θέσεων που θα διατεθούν, την κατανομή αυτής σε τελειόφοιτους και απόφοιτους αλλά και όσον αφορά την κατανομή μεταξύ των μαθητών της Π.Ε. Λευκάδας, που κυρίως επλήγη από τον σεισμό, και των άλλων περιοχών που κηρύχθηκαν επίσης ως σεισμόπληκτες θα πρέπει να μην αδικεί κανέναν (όσο αυτό είναι δυνατόν δεδομένων των διαφορετικών συστημάτων εισαγωγής) και κυρίως τους μαθητές της Λευκάδας που είναι και οι κυρίως πληγέντες από τις συνέπειες του σεισμού της 17ης Νοεμβρίου 2015 και τους μετέπειτα μετασεισμούς.

Κύριε Υπουργέ, είμαι σίγουρος ότι θα εξετάσετε το θέμα με τη δέουσα προσοχή και ότι η απόφασή σας δε θα αφήσει κανέναν αδικημένο.

  Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

 

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΛΙΚΙΑΣ