Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υποδέχεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εκδηλώσεις της 21ης Μαΐου

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο θα υποδεχθούν τα Ιόνια Νησιά, στις εορταστικές εκδηλώσεις της 21ης Μαΐου 2016.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε την πρόσκληση και θα τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν στην Κεφαλονιά, για την επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Στην εισήγησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος ενημέρωσε ότι για τις εκδηλώσεις θα υπάρξει συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Δήμου Κεφαλονιάς, του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και του Πανεπιστημίου Αθηνών και περιλαμβάνουν:

  • Την επίσημη Δοξολογία
  • Την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ριζοσπαστών στο Αργοστόλι
  • Παρέλαση,
  • Εκδήλωση για τον ριζοσπαστισμό αφιερωμένη στα 200 χρόνια από τη γέννηση του Ιωσήφ Μομφεράτου, του επονομαζόμενου και «Αληθούς Ριζοσπάστη», με ομιλίες Πανεπιστημιακών και εκπαιδευτικών
  • Επίσημο γεύμα προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας
  • Βράβευση του Προέδρου της Δημοκρατίας και τελετή ανακήρυξής του ως επίτιμου δημότη του Δήμου Κεφαλονιάς
  • Τελετή αναγόρευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας ως επίτιμου Διδάκτορα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε την πρόσκληση και έρχεται στην Κεφαλονιά αποκλειστικά για τις εκδηλώσεις της επετείου της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα. Το πιθανότερο είναι να έρθει μόνο για μια ημέρα, την 21η Μαΐου, ακόμη δεν γνωρίζουμε ακριβώς το πρόγραμμά του. Όμως είναι πολύ σημαντικές οι εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν και είναι αφιερωμένες στον ριζοσπαστισμό, που διαμορφώθηκε στα Ιόνια Νησιά, όπως πολύ σημαντικό είναι το γεγονός της συνεργασίας των 4 φορέων (ΠΙΝ, Δήμου Κεφαλονιάς, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και Πανεπιστημίου Αθηνών) για τη διεξαγωγή αυτών των εκδηλώσεων», είπε ο κ. Γαλιατσάτος και ζήτησε από το Σώμα να ψηφίσει ποσό έως 10.000€ για την χρηματοδότηση της φιλοξενίας και των εκδηλώσεων.

Το Σώμα, με την αρνητική ψήφο του κ. Γ. Καλούδη, υπερψήφισε την εισήγηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.