Συμμετοχή των Λυκειακών Τάξεων Βασιλικής Λευκάδας στο 6o Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην Κέρκυρα

Το Σχολείο μας συμμετείχε στο Φεστιβάλ για 3η συνεχόμενη χρονιά, «δημιουργώντας ψηφιακά» στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής και των Ερευνητικών Εργασιών.

Τη φετινή χρονιά, μας εκπροσώπησαν οι 16 μαθητές της Α΄ Λυκείου, με συντονιστή εκπαιδευτικό τον κ. Παπαγεωργίου Νικόλαο, καθηγητή Πληροφορικής του Σχολείου δημιουργώντας έναν «Έξυπνο Χάρτη» της Νότιας Λευκάδας, με τη χρήση QR Codes.

Ο χάρτης μπορεί να διαβαστεί από κινητό τηλέφωνο ή tablet, παρέχοντας γρήγορη πληροφόρηση στον επισκέπτη της περιοχής μας, για σημεία ενδιαφέροντος της Νότιας Λευκάδας.

6o Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Τα Qr Codes παραπέμπουν σε βίντεο που δημιούργησαν οι μαθητές και δίνουν πληροφορίες για το κάθε σημείο στον επισκέπτη, σχετικά με το πώς μπορεί να πάει εκεί, αλλά και τι θα δει. Υποστηρίζει Υποτίτλους σε Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά, και έχει ήδη τοποθετηθεί σε αρκετά σημεία της Βασιλικής, ώστε να είναι διαθέσιμα στον επισκέπτη.

Μπορείτε να δοκιμάσετε το χάρτη (το μόνο που χρειάζεστε είναι να κατεβάσετε μια δωρεάν εφαρμογή ανάγνωσης QR Code στο smart phone ή το tablet σας):

Δείτε περισσότερα στην Ιστοσελίδα μας, εδώ