Στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών ο Περιφερειάρχης για επίσπευση της εξέτασης εκκρεμών υποθέσεων

Την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας Μαρία Τατάκη επισκέφθηκε το πρωί ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, προκειμένου να συζητήσει μαζί της για εκκρεμείς υποθέσεις που έχουν διαβιβαστεί στις δικαστικές αρχές πλέον του 1,5 έτους.

Πρόκειται για:

1/ Το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στην εταιρεία της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με διακριτικό τίτλο “ΟΑΝΑΚ”, βάσει του οποίου προκύπτουν λογιστικές και διοικητικές ευθύνες στη διαχείριση της εν λόγω εταιρείας καθώς και έλλειμμα ταμείου, ύψους 394.017,58 ευρώ. Το πόρισμα έχει σταλεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές από τις 29/10/2014.

2/ Την πράξη βεβαίωσης παράβασης της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος που αφορούσε τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Κέρκυρας για την κατασκευή και λειτουργία του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Η εν λόγω πράξη είχε αποσταλεί από την 19η Δεκεμβρίου 2014 στις αρμόδιες διοικητικές αρχές και υπηρεσίες προκειμένου να απαντήσουν και να εκφράσουν τις απόψεις τους για την βεβαίωση παράβασης, ενώ είχε κοινοποιηθεί και στην Εισαγγελία Κέρκυρας.

Οι δύο αυτές εκκρεμείς περιπτώσεις συζητήθηκαν στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, η οποία επιφυλάχθηκε να εξετάσει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διεκπεραίωση αυτών και να ενημερώσει για τις νεώτερες εξελίξεις τον Περιφερειάρχη μετά τις εορτές του Πάσχα.