Την πρώτη του εβδομάδα στη Λιθουανία συμπλήρωσε το Επα.Λ. Λευκάδας

Το 1ο ΕΠΑΛ Λευκάδας συμπλήρωσε την πρώτη εβδομάδα στην Λιθουανία συμμετέχοντας με πρόγραμμα Erasmus+ σε εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Ομάδα 15 μαθητών με δύο συνοδούς καθηγητές βρίσκονται στην πρωτεύουσα Βίλνιους, μια πανέμορφη, ανθρώπινη και άρτια οργανωμένη πόλη 200.000 κατοίκων, που την διασχίζει ποταμός.
Η διαμονή στο ξενοδοχείο Congress είναι εξαιρετική, σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια, με πλούσιο πρωινό και γεύμα. Τα μαθήματα γίνονται στην Σχολή EU Trade, δίπλα στο Πανεπιστήμιο.

Όπως μας ενημέρωσε ο διευθυντής κ. Στάμου, τα δέκα αγόρια και τα πέντε κορίτσια που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι πολύ ευχαριστημένα, είναι καλά στην υγεία τους, άψογα στην συμπεριφορά τους και η διαμονή συνεχίζεται χωρίς προβλήματα. Ο καιρός είναι καλός, με διαρκή συννεφιά χωρίς όμως βροχές. Έγιναν επισκέψεις στο εθνικό Μουσείο, στον καθεδρικό Ναό, στο Κάστρο του Βίλνιους, σε πάρκα, πλατείες, εμπορικά κέντρα και στο ποτάμι.

Η Λιθουανία έχει πλούσια μεσαιωνική Ιστορία και εκτεινόταν από την Βαλτική στον βορρά έως τον Εύξεινο Πόντο στον νότο, περιλαμβάνοντας μέρος της σημερινής Πολωνίας, την Λευκορωσία και την Ουκρανία. Τα δημόσια και ιδιωτικά κτήρια του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας έχουν ελληνικό αρχιτεκτονικό ρυθμό, με κίονες ιωνικούς και δωρικούς, με αετώματα και παραστάσεις.

Την πρώτη του εβδομάδα στη Λιθουανία συμπλήρωσε το Επα.Λ. Λευκάδας Την πρώτη του εβδομάδα στη Λιθουανία συμπλήρωσε το Επα.Λ. Λευκάδας Την πρώτη του εβδομάδα στη Λιθουανία συμπλήρωσε το Επα.Λ. Λευκάδας Την πρώτη του εβδομάδα στη Λιθουανία συμπλήρωσε το Επα.Λ. Λευκάδας Την πρώτη του εβδομάδα στη Λιθουανία συμπλήρωσε το Επα.Λ. Λευκάδας.