Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ο Κήπος με τις 11 Γάτες” από το Κέντρο Πρόληψης Λευκάδας

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

«Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ 11 ΓΑΤΕΣ» , ΣΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης  συνεργασίας με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας, το Κέντρο Πρόληψης ολοκλήρωσε την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ο Κήπος με τις 11 Γάτες», στο τμήμα Δ1.

Το αίτημα συνεργασίας ήρθε από το δάσκαλο της τάξης π. Νεκτάριο Μάλφα και η γνωριμία των παιδιών με το υλικό ξεκίνησε από το Δεκέμβριο του 2015. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, μέχρι και τώρα, καταφέραμε μέσα από την ανάγνωση των επεισοδίων αυτού του εκπαιδευτικού παραμυθιού, μέσα από τις δραματοποιήσεις και το μοίρασμα των εμπειριών του καθενός, να επεξεργαστούμε μαζί με τα παιδιά, σημαντικά ζητήματα.

Μέσα από έναν γενικότερο συμβολισμό της κοινωνίας «μπροστά στο καλό και το κακό», παρουσιάστηκαν και τα συμβολικά επεισόδια του βιβλίου με θεματικές όπως: την περιέργεια, την ικανοποίηση και τη χαρά, το φόβο, την έπαρση, τα συναισθήματα εγκατάλειψης και κοινωνικού αποκλεισμού, την πίεση της ομάδας συνομήλικων, την αλληλεγγύη, την απερίσκεπτη βιασύνη, τη γοητεία του καινούριου και την αυταπάτη.

Η  παρέμβαση στο σύνολό της υλοποιήθηκε από το επιστημονικό στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης, κα Σοφία Ασπρογέρακα-Αργύρη, Κοινωνική Ανθρωπολόγο- M.Ed. Ευχαριστούμε πολύ το Δ/ντη του 4ου Δημοτικού Σχολείου κ. Ανδρέα Παπαδόπουλο για τη συνεργασία, το δάσκαλο της τάξης π. Νεκτάριο Μάλφα για την εμπιστοσύνη του και  καθώς και όλους τους μαθητές του Δ1 τμήματος που αγκάλιασαν αυτό το πρόγραμμα με αμείωτο ενδιαφέρον και εξαιρετική συμμετοχή!

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

WP_002282 WP_002338 WP_002416 WP_002422