Την Τετάρτη 11 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας η Εκδήλωση της ΔΔΕ Λευκάδας με θέμα: «ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ στη Μουσική, την Ποίηση, τον Κινηματογράφο»

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του θεσμού των Σχολικών Δραστηριοτήτων, είχε μεγάλη επιτυχία και ικανοποίησε το κοινό που την παρακολούθησε.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων μας με απλότητα, πρωτοτυπία, μεράκι και υψηλή ποιότητα παρουσίασαν τα έργα που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητών τους. Συνέγραψαν ποιήματα και σενάρια, μελοποίησαν και εκτέλεσαν τα τραγούδια τους, έπαιξαν τους ηθοποιούς και κινηματογράφησαν τα σενάριά τους, εμβάθυναν σε μελοποιημένα από καταξιωμένους συνθέτες ποιήματα Ελλήνων ποιητών, τραγούδησαν με τις χορωδίες τους και τα μουσικά τους σύνολα έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια.

Με τη συμμετοχή τους σε αυτήν και άλλες αξιόλογες δράσεις κατά τη διάρκεια πολύμηνων προγραμμάτων οι νέοι μας εφοδιάζονται με γνώσεις, υιοθετούν αξίες, παρωθούνται σε δράσεις και παρεμβαίνουν στα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά ζητήματα του τόπου μας. Καλλιεργείται η κουλτούρα του εθελοντισμού, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της κατανόησης της διαφορετικότητας, της κοινωνικής ευθύνης, της κοινής δράσης.

Όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

DSC_0047