Συνάντηση εργασίας του Τέρενς Κουΐκ με τους επικεφαλής της αυτοδιοίκησης στη Λευκάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Τα πρωτεύοντα προβλήματα της Λευκάδας συζήτησε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ σε συνάντηση Εργασίας που είχε στο νησί με τον Δήμαρχο Κώστα Δρακονταειδή και τον Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Χαλκιά.

Συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αθανάσιος Περδικάρης και ο εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου για τον Αθλητισμό και Πολιτική Προστασία Σπύρος Πολίτης.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Υφυπουργό  την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν την αποκατάσταση των υπολοίπων Οδικών Αρτηριών της Λευκάδας που έπαθαν ζημιές από τους τελευταίους σεισμούς  και τη συνδρομή της κυβέρνησης στην εξεύρεση ενδιάμεσης λύσης για τα απορρίμματα, μέχρι να ολοκληρωθεί το σημαντικό έργο για τη διαχείριση και εκμετάλλευση των σκουπιδιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε το νησί της Λευκάδας να ενταχθεί στις ίδιες ρυθμίσεις που είχαν εφαρμοσθεί μετά το σεισμό στην Κεφαλονιά, έτσι ώστε να υπάρξει συνδρομή και ενίσχυση στην πλήρη ανασυγκρότηση των επιχειρήσεων του νησιού που υπέστησαν άμεσες ή έμμεσες ζημιές.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε επίσης και το θέμα της σύνδεσης της Λευκάδας με την Αιτωλοακαρνανία με έργο – γέφυρα που και θα βοηθήσει και τον καλύτερο διάπλου των τουριστικών σκαφών και θα αυξήσει τη ροή των αυτοκινήτων προς και από το νησί, πόσο μάλλον όταν στον προβλεπόμενο χρόνο θα λειτουργήσει και ο κάθετος άξονας σύνδεσης της Λευκάδας με την Ιονία Οδό.

Από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ ζητήθηκε επίσης η παρέμβασή του στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα για την επισκευή του ασφαλτοτάπητα του δρόμου που συνδέει τη Λευκάδα με το αεροδρόμιο του Άκτιου.

«Έχω απευθυνθεί πολλές φορές στον κ. Κατσιφάρα, και εισπράττω την αδιαφορία του. Δεν είναι θέμα αξιοπρέπειας για μένα αν δεν του ξαναζητήσω, για μία ακόμη φορά, να κάνει το αυτονόητο. Απλά είναι βέβαιο, ότι θα εισπράξω την ίδια συμπεριφορά» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Χαλκιάς.

IMG_1388

Ο Τέρενς Κουίκ υποσχέθηκε ότι θα κάνει και τη δική του την παρέμβαση «και πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μερικά φορτηγά άσφαλτο, όπως με διαβεβαιώνει ο Αντιπεριφερειάρχης», τόνισε.

Σήμερα το πρωί ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που έγιναν στη Λευκάδα για την152η επέτειο της ενσωμάτωσης των Ιονίων νήσων στην Ελλάδα.

IMG_1377

Παρέστη στη δοξολογία που έγινε στην εκκλησία του Παντοκράτορα, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Βαλαωρίτη και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του νησιού.

Χθες βράδυ ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ επισκέφτηκε και το Πνευματικό Κέντρο της Λευκάδας όπου λειτουργεί Μουσείο με θαυμάσια εκθέματα και παρακολούθησε στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων, συναυλία κιθάρας του πολλά υποσχόμενου 20χρονου Δημήτρη Γιαννόπουλου, εκδήλωση που επιμελήθηκε ο ιστορικός, από το 1937, σύλλογος «Ορφέας».