Το Φεστιβάλ ΛΕΑ για πρώτη φορά στη Λευκάδα

8ο Φεστιβάλ ΛΕΑ- Λογοτεχνία εν Αθήναις

21-25 Ιουνίου

Αθήνα-Θεσσαλονίκη- Λευκάδα

Το Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνίας εν Αθήναις, ΛΕΑ, είναι από τα σημαντικότερα φεστιβάλ στην Ελλάδα και στον κόσμο που έχει ως κεντρικό θέμα την ιβηροαμερικανική και ελληνική λογοτεχνία και πολιτισμό, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα μιας διαπολιτισμικής συνάντησης και ανταλλαγής πληροφοριών. Παράλληλα ενισχύει τους πολιτιστικούς και κοινωνικούς δεσμών μεταξύ των κοινοτήτων και αποτελεί μια ανοιχτή πρόσκληση για αμοιβαία αναγνώριση και αλληλοσεβασμό, μέσω της εικόνας, του χορού, της μουσικής και πάνω απ’ όλα, μέσω του λόγου.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΛΕΑ-Φεστιβάλ Διαπολιτισμική Ανάπτυξη, το πολιτιστικό περιοδικό Sol Latino και το ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Χιλής, της Κούβας, του Μεξικού,του Παναμά, του Περού, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ουρουγουάης, της Βενεζουέλας, την Πρεσβεία της Κολομβίας στην Ιταλία, τα Επίτιμα Προξενεία της Κολομβίας , της Παραγουάης και του Ισημερινού στην Αθήνα είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Το 8ο Φεστιβάλ ΛΕΑ φιλοξενεί στη φετινή διοργάνωση, από 21 έως 25 Ιουνίου στην Αθήνα , στις 22 Ιουνίου στην Θεσσαλονίκη και στις 23&24 Ιουνίου στη Λευκάδα,  ένα αφιέρωμα στην ποικιλομορφία του πολιτισμού της Ιβηρικής και της Λατινικής Αμερικής γιορτάζοντας με πλούσιες εκδηλώσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα τους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ ελληνικής και ιβηροαμερικανικής λογοτεχνίας. Η συνάντηση εθνών σε αυτή τη γιορτή διαπολιτισμικού διαλόγου φέρνει κοντά πεντακόσια εκατομμύρια ισπανόφωνους από ολόκληρο τον κόσμο μέσω της λογοτεχνίας και του πολιτισμού

Η Λευκάδα γίνεται φέτος η πρώτη επαρχιακή πόλη που φιλοξενεί εκδηλώσεις του ΛΕΑ.  Οι καλεσμένοι μας είναι:

  • Το μουσικό συγκρότημα Tricahue .Πρόκειται για ένα συγκρότημα από τη Χιλή που ιδρύθηκε το 2012 με σκοπό τη διάδοση και τη δημιουργία ενός ρεπερτορίου που περιλαμβάνει μουσικά όργανα της δυτικής παράδοσης όπως η μαρίμπα, το κοντραμπάσο, τα κρουστά ορχήστρας και το σαξόφωνο, και παραδοσιακά μουσικά όργανα της χιλιανής λαογραφίας, όπως το τσιντσίν. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει έργα λατινοαμερικάνικης έμπνευσης, Λατινοαμερικανών και Ευρωπαίων συνθετών. Μουσικοί: Καρέμ Ρουίς, Αλεχάντρο Ρίβας, Σιμόνε Καϊάφα, Όλγα Καράσκο, Μιγκέλ Σάρατε, Κριστιάν Εραντονέα.

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Χιλής και της Διεύθυνσης Πολιτιστικών Υποθέσεων (DIRAC)  του Υπουργείου Εξωτερικών της Χιλής και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας.

  • Ο Βενεζουελάνος κουατρίστα Γουστάβο Κολίνα . Ο Γουστάβο Κολίνα είναι συνθέτης και σολίστας, βιρτουόζος του «κουάτρο» με διεθνή καριέρα. Αποστολή του από το 2006 είναι να προβάλει σε ολόκληρο τον κόσμο αυτό το έγχορδο μουσικό όργανο, τυπικό της Βενεζουέλας.

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

8ο Φεστιβάλ ΛΕΑ στη ΛΕΥΚΑΔΑ 23 και 24 Ιουνίου

Πέμπτη 23.06.2016 Παρασκευή 24.06.2016
19.00 Εγκαίνια του Φεστιβάλ ΛΕΑ

Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου

19.30 ‘Εκθεση “20 χρόνια Magola”

             Aδριάνα Νάνι Μοσκέρα

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Κολομβίας στη Ρώμη -με δικαιοδοσία και στην Ελλάδα- και του Επίτιμου Προξενείου της Κολομβίας στην Αθήνα.

 
21.00 Μουσική παράσταση του συγκροτήματος Tricahue.

 

«Η Λατινική Αμερική στους αιθέρες»

Ανοιχτό Θέατρο

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Χιλής και της Διεύθυνσης Πολιτιστικών Υποθέσεων (DIRAC)  του Υπουργείου Εξωτερικών της Χιλής

 

21.00 Μουσική παράσταση με τον Βενεζουελανό κουατρίστα Γουστάβο Κολίνα

“Venezuela a Cuatro”

Φουαγιέ

 

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας..

Ε Ι Σ Ο Δ Ο Σ    Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Η

sol73-20-21_Sol-Latino_d
VIII-Festival-LEA-GR-PROGRAMAtko
leaPOSTER