Ο Δημήτρης Βερύκιος με το “Όνειρο ενός γελοίου” στην Πρέβεζα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΕΒΕΖΑ (Κάστρο Παντοκράτορα) 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 – Ωρα: 9:30μμ

«ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ»

του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκυ

 

Ένας Ύμνος στη Ζωή και την Αγάπη, που ίσως μόνο ένας «γελοίος»

μπορεί να δει στο όνειρό του… ή μήπως δεν είναι μόνο ένα όνειρο;

(Λίγα λόγια για το έργο)

Ένας άνθρωπος βαθειά μελαγχολικός και απελπισμένος, που έχει χάσει το νόημα της ζωής και που τίποτε δεν έχει σημασία, αποφασίζει να αυτοκτονήσει… Όμως την νύχτα που ετοιμάζεται να το κάνει, και με αφορμή ένα τυχαίο περιστατικό, αποκοιμιέται χωρίς να το καταλάβει… Εκείνο που βλέπει στο όνειρο του, τον κάνει, όταν ξυπνάει, όχι μόνο να μην θέλει να πεθάνει, αλλά να λαχταράει με όλη τη δύναμη της ψυχής του να ζήσει, αφού στον ύπνο του τού φανερώθηκε η Αλήθεια της Ζωής… με όλες τις λεπτομέρειες… Κι αυτή την Αλήθεια γυρίζει και κηρύττει παντού…

Ένα συγκλονιστικό κείμενο, απλό και βαθύ, μεστό και αποκαλυπτικό!!!

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο Ανοιχτό Θέατρο της Λευκάδας στα πλαίσια των Γιορτών Λόγου και Τέχνης την 9η Αυγούστου 2014. Κατόπιν της ενθουσιαστικής ανταπόκρισης του κοινού, επαναλήφθηκε την 1η Σεπτεμβρίου στο προαύλιο του Ι.Ν. Παναγίας στην Κατούνα Λευκάδας, σε μια μαγική βραδυά…

Το «ΌΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ», παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία φέτος (2015-2016) και στην Αθήνα, στο Θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής για 5 μήνες, αποσπώντας τη θερμή κριτική των ΜΜΕ και την ενθουσιώδη υποδοχή του κοινού.

Παρουσιάστηκε επίσης στην Βόνιτσα, Αίγιο, Ιωάννινα, Πάτρα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Γρεβενά με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία ενώ συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο!

Το κείμενο είναι από τη μετάφραση του Άρη Αλεξάνδρου, ενός από τους σημαντικότερους μεταπολεμικούς Έλληνες συγγραφείς και μεταφραστή έργων της ρωσικής λογοτεχνίας.  Η σκηνοθεσία είναι του Τάκη Χρυσικάκου και ερμηνεύει ο ηθοποιός Δημήτρης Βερύκιος σε ένα συγκλονιστικό  ντουέτο με την Αμαλία Κλημοπούλου, η οποία παίζει φλογέρα και τραγουδά αποσπάσματα από δημοφιλείς άριες, κλείνοντας με τον Ύμνο της Αγάπης του Απ. Παύλου!

«…αυτό το Όνειρο μου φανέρωσε  την Αλήθεια της Ζωής…»

.Ταυτότητα της παράστασης

«ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ» του Φ. Ντοστογιέφσκυ

Ερμηνεύει ο ηθοποιός ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ

Συμμετέχει η  ΑΜΑΛΙΑ ΚΛΗΜΟΠΟΥΛΟΥ (φλογέρα και τραγούδι)

Σκηνοθεσία: ΤΑΚΗΣ ΧΡΥΣΙΚΑΚΟΣ

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 12 ευρώ, 10 (προπώληση) και 8 (μειωμένο – φοιτητές, άνεργοι & ΑΜΕΑ)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: NEWS STAND PREVEZA, Β. Μπάλκου 18 – Τηλ: 2682 022370