Ο λευκαδίτης Θανάσης Κολυβάς και η εκπομπή “Πυξίδα” του Τ/Σ ΕΝΑ Καβάλας βρέθηκαν στη Λευκάδα

Στον τόπο καταγωγής του, για τον οποίον τρέφει ιδιαίτερη αγάπη, παρ’ όλου που ζει μακρυά του σχεδόν όλη τη ζωή του, βρέθηκε ο Θανάσης Κολυβάς.

Ο λευκαδίτης δημοσιογράφος και διευθυντής ειδήσεων του καναλιού ΕΝΑ της Καβάλας, στα πλαίσια της εκπομπής “Πυξίδα”, για τις ανάγκες της οποίας “οργώνει” την Ελλάδα και τον κόσμο, βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, προκειμένου να αναδείξει τα φανερά και κρυφά κάλλη της Λευκάδας και να μεταφέρει στο κοινό τοπία και σκηνές από το Νησί.

Στα πλαίσια της επίσκεψής του στη Λευκάδα, παραχώρησε συνέντευξη στο inLefkas.

1. Ποιά η σχέση σου με τη Λευκάδα.
Η Λευκάδα είναι ο τόπος καταγωγής της οικογενείας μου και συγκεκριμένα  η Βασιλική αν και πριν  είχαν έρθει από το χωριό Αλέξανδρος στην συνέχεια πήγαν στην Αθήνα όπου και γεννήθηκα και εγώ, όταν χώρισαν οι γονείς μου μετακόμισα στην Β. Εύβοια με τον Παππού και την γιαγιά από την πλευρά της μητέρας μου επέστρεψα στην Αθήνα και στην συνέχεια βρέθηκα στην Καβάλα όπου και κατοικώ πλέον.

2. Τι αναμνήσεις έχεις;
Οι αναμνήσεις μου ήταν κυρίως σαν ένα παραμύθι που άκουγα από τους δικούς μου για έναν τόπο μαγικό, θυμάμαι τον νονό μου να μου μιλά για την Λευκάδα και να ταξιδεύω μέσα από τα λόγια του, για εμένα ήταν και είναι η Ιθάκη μου που ελπίζω κάποτε να βρεθώ στην αγκαλιά της σαν τον Οδυσσέα καθώς και εγώ έχω περιπλανηθεί αρκετά μακριά από την ιδιαίτερη Πατρίδα τον προγόνων μου .

3. Τι αισθάνεσαι όταν έρχεσαι Λευκάδα;
Με μία λέξη ευτυχία ολοκληρωμένος σαν να έχω φτάσει  επιτέλους στον προορισμό μου στην δική μου Πατρίδα.

4. Για τον πατέρα σου που ζωγράφιζε;
Ο Πατέρας μου ο Γεράσιμος Κολυβάς ήταν μια ιδιαίτερη και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα όπως όλοι οι καλλιτέχνες, δυστυχώς δεν πρόλαβα να τον ζήσω όσο θα ήθελα και αυτό είναι κάτι που θα με βαραίνει μέχρι να τον συναντήσω στα Ηλύσια πεδία. Με λίγα λόγια μεγάλος καλλιτέχνης με μεγάλα πάθη  και εγώ ένα παιδί που δεν μπορούσα να καταλάβω όλα τα παραπάνω.

Έργο του λευκαδίτη ζωγράφου Γεράσιμου Κολυβά
Έργο του λευκαδίτη ζωγράφου Γεράσιμου Κολυβά

5. Αισθάνεσαι Λευκαδίτης μετά από τόσα χρόνια απουσίας;
Όπου βρεθώ και σταθώ από μικρός δηλώνω Λευκαδίτης νοιώθω Λευκαδίτης η κουλτούρα μου είναι του Λευκαδίτη,  ποτέ  όμως δεν ξεχνώ τα μέρη που έζησα,  η Καβάλα είναι η ζωή μου ο τόπος που ζω και εργάζομαι,  η Εύβοια και ο Πειραιάς τα μέρη που μεγάλωσα που γνώρισα την ζωή. Η Λευκάδα όμως θα είναι πάντα η Ιθάκη μου και ελπίζω ο τελικώς προορισμός .