Ολοκληρώθηκε η παρέμβαση για τη βία και την επιθετικότητα στην Α’ τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας από το Κέντρο Πρόληψης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΣΤΗΝ Α’ ΤΑΞΗ  ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Το Κέντρο Πρόληψης σε συνεργασία με τη δασκάλα του Α2 τμήματος του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας, κα Δήμητρα Κοψιδά, υλοποίησε παρέμβαση 8 συναντήσεων στους μαθητές του τμήματος, στα πλαίσια δραστηριοτήτων της ευέλικτης ζώνης σχετικά  με τη βία και την επιθετικότητα.

Υλικό των συναντήσεων αποτέλεσε το παραμύθι: «ΟΙ ΝΤΑΗΔΕΣ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ ΚΑΙ Ο ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΘΑΛΛΑΣΩΝ». Ένα βιβλίο για το δικαίωμα των παιδιών να μεγαλώνουν χωρίς φόβο.  Έτσι,  με ευαισθησία και χιούμορ, θίξαμε θέματα σοβαρά, όπως είναι οι διακρίσεις, τα δικαιώματα και η καταπάτησή τους, ο εκφοβισμός (bullying).  Οι συναντήσεις πλαισιώθηκαν από βιωματικές δραστηριότητες στις  οποίες συμμετείχαν όλοι οι μικροί μαθητές, με ενθουσιασμό και ενδιαφέρον.

Η παρέμβαση υλοποιήθηκε από το επιστημονικό στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης, κα Σοφία Ασπρογέρακα- Αργύρη, Κοινωνική Ανθρωπολόγο- M.Ed. Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία την δασκάλα του Α2 τμήματος κα Δήμητρα Κοψιδά, καθώς και τον Δ/ντη του 4ου Δημοτικού Σχολείου κ. Ανδρέα Παπαδόπουλο.

 

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ