Γράφει η Αναστασία Στραγαλινού

Ήταν από πέρυσι γνωστή η πολύτιμη προσφορά της ομάδας εθελοντών από τη Νικιάνα που κατόρθωσαν να καθαρίσουν και να παραδώσουν προς χρήση το δίκτυο μονοπατιών στο βουνό των Σκάρων, μια από τις σημαντικότερες δράσεις που έλαβαν χώρα τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας και που αποτέλεσε την απαρχή ενός από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα στον νομό, τον αγώνα ορεινού τρεξίματος “Lefkas Trail Run”.

Φέτος ο Σύλλογος Επαγγελματιών και Προστασίας Περιβάλλοντος Νικιάνας υλοποίησε τον 1ο καθαρισμό της διαδρομής του αγώνα, το απόγευμα της Παρασκευής 3 Ιουνίου 2016. Η δράση εθελοντικού καθαρισμού ολοκληρώθηκε σχεδόν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, κατά την οποία καθαρίστηκε εξολοκλήρου η χαμηλή βλάστηση κατά μήκος του μεγαλύτερου τμήματος της διαδρομής ενώ παράλληλα ανανεώθηκε η πρόχειρη σήμανση των ορίων της.

Στον καθαρισμό συμμετείχαν και μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Καρυάς, δηλώνοντας έτσι την υποστήριξή της σε κάθε εθελοντική δράση που προστατεύει το περιβάλλον και αναδεικνύει τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας. Παράλληλα νιώθουμε την ηθική υποχρέωση να συγχαρούμε τα μέλη του συλλόγου της Νικιάνας που με κάθε τρόπο συμβάλλουν στην ουσιαστική αξιοποίηση και προβολή του νησιού μας, προωθώντας παράλληλα την αξία του εθελοντισμού στην τοπική κοινωνία.

22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1