Αναφορά του βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά προς τους υπουργούς Υγείας για το Νοσοκομείο Λευκάδας

Την εξαίρεση του Νοσοκομείου Λευκάδας, με πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Υγείας, ως μονάδας που ανήκει στις «άγονες, προβληματικές και νησιωτικές περιοχές για μερική άσκηση στις ιατρικές ειδικότητες της παθολογίας και της χειρουργικής» καταγγέλλει ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς, σε αναφορά που κατέθεσε στον καθ΄ ύλην αρμόδιο υπουργό κ. Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη.

Στην αναφορά υπογραμμίζεται ότι με την εξαίρεση αυτή, το ήδη υποστελεχωμένο Νοσοκομείο Λευκάδας, χάνει ακόμα μια ευκαιρία να ενισχυθεί με γιατρούς παθολόγους και χειρούργους, τη στιγμή που διαθέτει συνολικά 12 θέσεις των εν λόγω ειδικοτήτων.

Ο βουλευτής μαζί με την αναφορά, διαβίβασε και επιστολή – διαμαρτυρία του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας, στην οποία περιγράφεται η τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο του νησιού μετά την απόφαση του υπουργείου, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Τέλος, ο κ. Καββαδάς υπογραμμίζει ότι πριν ένα χρόνο, με σχετική απόφαση, το νοσοκομείο Λευκάδας είχε ενταχθεί στο ειδικό καθεστώς για την πρόσληψη επικουρικών γιατρών, ως μονάδα που βρίσκεται σε προβληματική-νησιωτική περιοχή.

Ακολουθεί η αναφορά:

 

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΒΒΑΔΑΣ

Βουλευτής Ν. Λευκάδας

 

 

ANAΦΟΡΑ

Αθήνα, 25 Ιουλίου 2016

 

Προς: Υπουργό Υγείας

κ. Ανδρέα Ξανθό

Κοιν.: Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας

κ. Παύλο Πολάκη

Κε Υπουργέ,

Με την παρούσα σας διαβιβάζω επιστολή – διαμαρτυρία του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας με Α.Π. 74 από 21/7/2016 για την κατάσταση που διαμορφώνεται, έπειτα από απόφασή σας, στο νοσοκομείο Λευκάδας.

Ειδικότερα, το νοσοκομείο Λευκάδας εξαιρείται, με την απόφασή σας με Αρ. Πρωτ. Α2δ/Γ.Π.οικ. 42968 στις 9/6/2016,  από τον χαρακτηρισμό ως νοσηλευτικής μονάδας που ανήκει στις «άγονες, προβληματικές και νησιωτικές περιοχές για μερική άσκηση στις ιατρικές ειδικότητες της παθολογίας και της χειρουργικής». Τούτο συμβαίνει, την ώρα που το υποστελεχωμένο νοσοκομείο Λευκάδας διαθέτει επτά κενές θέσεις για ειδικευόμενους στην παθολογία και πέντε κενές θέσεις αντιστοίχως για την χειρουργική.

Σημειώνω ότι με προηγούμενη απόφασή σας (ΦΕΚ 1078Β/9/62015) το νοσοκομείο Λευκάδας έχει ενταχθεί στο ειδικό καθεστώς για τους επικουρικούς ιατρούς.

Παρακαλώ να μου γνωρίσετε τις απόψεις σας, καθώς και τις ενέργειές σας για τη διευθέτηση και επίλυση του θέματος.

 Αθανάσιος Ι. Καββαδάς

Βουλευτής Ν. Λευκάδας