Δελτίο τύπου της ΟΝΝΕΔ Λευκάδας

Κατά την προσφιλή του τακτική ο Δήμαρχος κ. Κώστας Δρακοντειδής αναλώνεται σε πολλά λόγια, αλλά για την ουσία δε λέει τίποτα.

Είναι προφανές ότι οι δηλώσεις μου για τις καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των ζημιών στους δρόμους που οδηγούν στη Νότιο Λευκάδα, πυροδοτήθηκαν από την αγανάκτηση τόσο τη δική μου αλλά και των πολιτών της Λευκάδας, των οποίων καθημερινά εισπράττω την αγωνία τους και τα παράπονά τους και την απραξία του Δήμου.

Αν και ο τόνος που εξέφρασα την αγανάκτησή μου ήταν οξύς, εμμένω στη θέση μου για την απραξία, αδυναμία και αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, όχι μόνο για τα διορθωτικά οδικά έργα αλλά και για όλα τα προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών της Λευκάδας που προέκυψαν μετά το σεισμό.

Ο κ. Δρακονταειδής όμως, έχει κοντή και επιλεκτική μνήμη. Ήταν ο ίδιος  που τον περασμένο Φεβρουάριο, μπροστά σε αγανακτισμένους πολίτες από την απουσία όλων των κρατικών φορέων δήλωνε ευθαρσώς –λες και ήταν εξωτερικός παρατηρητής και όχι ο Δήμαρχος της Λευκάδας – σε προσωπική  ερώτηση που του έκανα στο γραφείο του ενώπιον  δέκα πολιτών  ήταν :Αν είσασταν  Στην θέση μας τι θα κάνατε? Απάντηση Δήμαρχου  Μπορεί να έκανα  Και χειρότερα.

Μου προκαλεί εντύπωση που ο κ. Δρακονταειδής χρησιμοποίησε το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου για να απαντήσει στις «εκφράσεις» μου, συμβουλεύοντας μάλιστα πολιτικούς του αντιπάλους «να είναι πιο προσεκτικοί» στις κοινωνικές τους επαφές.

Είναι προφανές ότι επιχειρεί να μεταθέσει το πεδίο της αντιπαράθεσης από τα προβλήματα του Τόπου, σε προσωπικές, ανούσιες για τον κόσμο και τα προβλήματά του, διαμάχες.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι οι χειρισμοί του δεν του επιτρέπουν να αισθάνεται πολιτικά ασφαλής.

Κάνει  λόγο για «πολιτικά πτώματα» γιατί είναι προφανές ότι φοβάται για τη δική του πολιτική αποσύνθεση.

Το «λάσο» όμως που έριξε, να είναι σίγουρος ότι θα πέσει στο κενό.

Η πολιτική ευθύνη επιβάλει, οι αρχές του Τόπου να είναι δίπλα στον πολίτη στα δύσκολα και όχι πίσω από γραφεία και υποσχέσεις που μένουν υποσχέσεις.

Τα έργα και όχι οι βαρύγδουπες δηλώσεις περί «πολιτικών πτωμάτων» είναι αυτά που κρίνουν οι πολίτες.

Γνωρίζει καλά ότι πολιτικά έχει κριθεί στην συνείδηση των πολιτών του Νησιού μας.

Ας αφήσει λοιπόν τα πολιτικά «παιχνίδια» και ας ασχοληθεί, έστω και την ύστατη ώρα, με πραγματικό ενδιαφέρον με τα προβλήματα του Τόπου μας.

 

Ο Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Λευκάδας

Βαγγέλης Κατωπόδης