Όλη η συζήτηση για το θέμα του ΧΥΤΥ στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (video)

Τεταμένο υπήρξε το κλίμα στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συζήτηση για το θέμα του ΧΥΤΥ. Οι κάτοικοι της Ορεινής Λευκάδας έδωσαν δυναμικά το παρόν ζητώντας πληρέστερη ενημέρωση σχετικά με τη μελέτη του ΕΜΠ και ειδικότερα σχετικά με τα κριτήρια που έδειξαν τη θέση του Αμμόκαμπου, ως την καταλληλότερη για δημιουργία ΧΥΤΥ.

Στο Συμβούλιο παρευρέθηκε, παρουσίασε τα αποτελέσματα και απάντησε στις ερωτήσεις των πολιτών ο επικεφαλής της ομάδας των επιστημόνων, οι οποίοι συνέταξαν τη μελέτη, κ. Γεράσιμος Λυμπεράτος.

Το θέμα της ψήφισης της μελέτης μετατέθηκε για το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 11 Ιουλίου ημερομηνία μέχρι την οποία μπορούν να υποβάλλονται ερωτήματα προς τον επιστημονικό φορέα, τα οποία θα απαντηθούν γραπτώς. Η κατάθεση ερωτημάτων μπορεί να γίνεται στο γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας κ. Γεωργάκη έως και την Πέμπτη 7 Ιουλίου.

Οι καίριες παρεμβάσεις κατοίκων και πρώην αιρετών – κάποιες εξ’ αυτών εξαιρετικά τεκμηριωμένες – κατέδειξαν το πρόβλημα της προχειρότητας της εν λόγω μελέτης και της ανάγκης επανεξέτασης των υποψήφιων θέσεων δημιουργίας ΧΥΤΥ στη Λευκάδα.

Κάτοικοι και φορείς είναι αποφασισμένοι να διαφυλάξουν τις ευαίσθητες και ιδιαίτερες από πολλές απόψεις περιοχές της Λευκάδας, οι οποίες επιλέχθηκαν για να εξεταστούν ως υποψήφιες, από κάθε είδους καταστροφική παρέμβαση, έστω και αν πρόκειται η καταστροφή να επέλθει από “έργα υποδομής”.

Οι υπόλοιπες εισηγήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (δείτε εδώ & εδώ) υπερψηφίστηκαν. Διευκρινίζουμε ότι για διαδικαστικούς λόγους το θέμα υπ’ αριθμόν 8 (το οποίο καταγράφεται στο βίντεο) συζητήθηκε δεύτερο.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση του θέματος στο αμοντάριστο βίντεο του inLefkas. Η συζήτηση για το δεύτερο θέμα ξεκινά μετά το 25ο λεπτό του βίντεο.


Η μελέτη του ΕΜΠ.

ΘΕΜΑ-8-ΠΡΟΤΑΣΗ-ΕΜΠ-pdf

Το βιογραφικό του κ. Γεράσιμου Λυμπεράτου.

Λυμπεράτος-Γεράσιμος

Δείτε στο βίντεο του Θανάση Κατωπόδη τη συζήτηση στην Καρυά, που προηγήθηκε του Δημοτικού Συμβουλίου, για το ΧΥΤΥ.