Μήνυμα του αντιδήμαρχου Θανάση Περδικάρη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

«…..καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, υγεία σε όλους, αισιοδοξία και χαμόγελο!»

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αποτελεί για όλους μας αφετηρία νέων στόχων, νέων προσδοκιών και ελπίδας. Γι’ αυτό χαιρετίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε για ανανέωση και αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, βασισμένη στις ανάγκες του σήμερα, τις δημοκρατικές αρχές και την αξιοκρατία, με την προϋπόθεση να συνεχισθεί και να ολοκληρωθεί σύντομα, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας.

Είναι πολύ θετικό ότι η εφαρμογή του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού – Νηπιαγωγείου και η αναδιαμόρφωση των προγραμμάτων Δευτεροβάθμιας και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Κατάρτισης, συμβαδίζουν με τις σημερινές εκπαιδευτικές ανάγκες και τις κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές συνθήκες που επικρατούν.

Σε δεύτερο στάδιο επιβάλλεται να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες στο υπό διαμόρφωση Νέου Τύπου Ειδικό Σχολείο ενώ πρέπει, ως βασική προτεραιότητα, να δρομολογηθούν βελτιωτικές ενέργειες στη διαδικασία εισαγωγής των μαθητών μας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και η ουσιαστική τους επαγγελματική αποκατάσταση.

Κοινός μας στόχος πρέπει να είναι η προάσπιση του δημόσιου σχολείου και η συν-διαμόρφωση εκείνων των συνθηκών, ώστε να παρέχεται σε όλα τα παιδιά η δυνατότητα επίτευξης όλων των στόχων της εκπαίδευσης, χωρίς οποιεσδήποτε εκπτώσεις στην ποσότητα και στην ποιότητα των μορφωτικών αγαθών.

Ο Δήμος Λευκάδας θα υποστηρίξει τη δύσκολη αλλά δημιουργική προσπάθεια μαθητών και εκπαιδευτικών, προσφέροντας κάθε δυνατή υποστήριξη μέσω των Σχολικών Επιτροπών και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Αγαπητά μας παιδιά,
o δρόμος προς τη μάθηση που ακολουθείτε με την στήριξη των γονέων σας και την καθοδήγηση των δασκάλων σας, μπορεί να είναι κουραστικός ή να έχει εμπόδια, όμως να είστε σίγουροι πως μόλις την κατακτήσετε θα ανοίξουν νέοι ορίζοντες, δίνοντάς σας φτερά για να συναντηθείτε με τα όνειρά σας!

Κι αυτό θέλουμε! Να κατακτήσετε τα όνειρά σας!! Όλοι πιστεύουμε σε εσάς και όλοι βρισκόμαστε δίπλα σας!!

Εύχομαι από καρδιάς καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, υγεία σε όλους, αισιοδοξία και χαμόγελο!