Μήνυμα του Δημάρχου Λευκάδας, Κων/νου Δρακονταειδή, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

«Το κουδούνι σήμερα χτυπάει για πρώτη φορά σημαίνοντας την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Εύχομαι ολόψυχα στους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου μας μια χρονιά γεμάτη γνώση, δημιουργία, φαντασία και καλά αποτελέσματα. Δίπλα τους, όπως κάθε χρόνο, θα βρίσκονται οι πολύτιμοι συνοδοιπόροι τους στο ταξίδι της γνώσης, δάσκαλοι και καθηγητές, όπως φυσικά οι οικογένειές τους.

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά με περισσότερα ή λιγότερα προβλήματα αφού η δημόσια εκπαίδευση βρέθηκε για δεκαετίες στο περιθώριο των κυρίαρχων πολιτικών. Φέτος, τα έστω μικρά βήματα προς το ‘αυτονόητο’, να υπάρχουν βιβλία και να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα των κενών θέσεων, πρέπει να επιταχυνθούν και να πολλαπλασιαστούν ώστε η εκπαιδευτική κοινότητα να εφοδιαστεί με όλα τα απαραίτητα, με το κατάλληλο δυναμικό και ένα αξιοπρεπές επίπεδο υποδομών, για να επιτελέσει το σπουδαίο ρόλο της.

Ο Δήμος μας στο μέτρο των αρμοδιοτήτων του και των μικρών του δυνάμεων βρίσκεται στο πλευρό των σχολικών κοινοτήτων.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνουν πάρα πολλά ακόμη ώστε να εξασφαλιστεί στην πράξη ποιοτική, δημόσια και πραγματικά δωρεάν εκπαίδευση στη χώρα μας. Κάθε βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θέλει αποφασιστικότητα, επιμονή και συλλογική διεκδίκηση.

Καλή σχολική χρονιά στους μαθητές, δάσκαλους και καθηγητές, καλή δύναμη στις οικογένειές τους.»