Συμμετοχή της Λευκάδας στην Τουριστική Έκθεση και στο Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισμό Νησιών Zhoushan

Επίσημη αντιπροσωπεία από την Λευκάδα βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στην Κίνα προκειμένου να συμμετάσχει και να προβάλει το νησί στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση και το Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισμό των Νησιών που διεξάγεται στην πόλη της Zhoushan πρωτεύουσα του Κινέζικου νησιώτικου Αρχιπελάγους. Στην Έκθεση και το Συνέδριο που πραγματοποιούνται για δεύτερη χρονιά στη Zhoushan, παραβρέθηκαν πέρισυ περισσότεροι από 1000 επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ φέτος συμμετέχουν περισσότερες από 25 χώρες και Κινέζοι τουριστικοί επαγγελματίες και πράκτορες από όλη τη χώρα.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της αδελφοποίησης των δύο πόλεων, Λευκάδας και Zhoushan, τον Ιούνιο του 2015, η συμμε14435214_1503972849616633_8048961187696114540_o

τοχή στη Διεθνή Διάσκεψη από τον Δήμο και από φορείς και επαγγελματίες του Τουρισμού της Λευκάδας -έπειτα από την επίσημη πρόσκληση του Δήμου της Zhoushan- έρχεται να υλοποιήσει τις από κοινού δεσμεύσεις για στενή συνεργασία στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού και του πολιτισμού και για την προώθηση της αμοιβαίας ευημερίας των δύο πόλεων.

Στην αντιπροσωπεία μετέχουν οι κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Γεώργιος Γεωργάκης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου, κ. Ευτύχιος Ζουριδάκης, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Διονύσης Γαζής, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Νομού Λευκάδας, κ. Μανώλης Θερμός, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας, κ. Πέτρος Γαντζίας, Τουριστικός Επιχειρηματίας και Τουριστικός Πράκτωρας, κ. Ιωάννα Φίλιππα, Σύμβουλος του Δημάρχου και Προϊσταμένη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, κ. Γεωργία Γράψα, Στέλεχος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου και κ. Χρήστος Πετρέας, Ειδικός Σύμβουλος Τουρισμού για τον Συντονισμό της Συμμετοχής στην Τουριστική Έκθεση και Συνέδριο.

Συναντήσεις στη Σανγκάη

Το πρωί της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Σανγκάη, με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Σαγκαη, κ. Βασίλη Ξηρό και τον Πρόξενο για Οικονομικά και Εμπορικά Θέματα κ. Δημήτριο Μίχα, από τους οποίους ενημερώθηκε σχετικά με τις επιλογές και προτιμήσεις των Κινέζων τουριστών γενικώς αλλά και ειδικώς αυτών που έρχονται στην Ελλάδα, καθώς και γενικότερα από τις προοπτικές Ελληνο-Κινεζικών συνεργασιών.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση της αντιπροσωπείας με εκπροσώπους από κινέζικα τουριστικά γραφεία που εδρεύουν στην Σαγκάη και ήδη δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά.

14435202_1503972782949973_5256609737782907425_o

Στην συνάντηση, αφού έγινε μία μικρή εισήγηση περιγραφή της Λευκάδας από τον κ. Δήμαρχο, προβλήθηκε και μικρό video που ειδικά ετοιμάστηκε για τον σκοπό αυτό. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους τουριστικούς πράκτορες, σχετικώς με το είδος των προσφερόμενων από την Λευκάδα τουριστικών προϊόντων, χαρακτηριστικών και υπηρεσιών, ειδικού ενδιαφέροντος για τους Κινέζους. Επισημάνθηκε ότι πρέπει η Λευκάδα να προσφέρει κυρίως βραχυχρόνια πακέτα επισκέψεων, που να συνδυάζονται με την επίσκεψη της Αθήνας ή και άλλων γνωστών και ζητούμενων από τους Κινέζους, περιοχών της Ελλάδος, καθώς και η ένταξη στην προσφορά, ημερήσιων εκδρομών από την Λευκάδα σε διεθνούς αναγνώρισης Ελληνικά αξιοθέατα.

Ο Γενικός Πρόξενος, στο καλωσόρισμα του προς την αντιπροσωπεία δήλωσε ότι ακόμη είναι λίγες οι περιοχές της Ελλάδας που έχουν πραγματοποιήσει αποστολές προς την Κίνα για την προσέλκυση τουριστών, και επισήμανε ότι οι συνεργασίες χρειάζονται αφενός για να δημιουργηθεί μια προσωπική σχέση εμπιστοσύνης και αφετέρου για να υπάρξουν συγκεκριμένα πακέτα προσφορών, τα οποία να βασίζονται σε εξειδικευμένα αξιοθέατα και χαρακτηριστικά του νησιωτικού συμπλέγματος της Λευκάδας, ενώ αναφέρθηκε και στις διεθνείς προοπτικές της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης της Ελλάδας από Κινέζους τουρίστες, που έχουν υπερβεί τις 100.000 κατ’ έτος, τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι τουριστικοί πράκτορες που συμμετείχαν στην συνάντηση, στους οποίους περιλαμβάνονταν και τα δύο μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία της Σαγκάης, ως προς διακίνηση Κινέζων προς το εξωτερικό, (C-Trip και U-Tour), που ζήτησαν διευκρινήσεις για τις δυνατότητες καταλυμάτων διαμονής, για τα τοπικά προϊόντα της Λευκάδας, και στοιχεία της προσβασιμότητας και της μεταφορικής επικοινωνίας με γειτονικά νησιά για να μπορεί να αναπτυχθεί η συνδυασμένη επίσκεψη.

14372125_1503972566283328_4733331326957435846_o

Το βράδυ, μετά την άφιξη στην Zhoushan, υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία, σε επίσημο δείπνο, εκ μέρους της Τοπικής Κυβέρνησης, με συνεργάτες του, ο κ. Le Haihua, Γενικός Γραμματέας της Πολιτικής Συμβουλευτικής Συνέλευσης της Zhousan (Secretary General of the Municipal Political ConsultativeConference of Zhoushan), ο οποίος ευχήθηκε, επιτυχή και αποδοτική παρουσία της Λευκάδας στις τουριστικές εκδηλώσεις, που αρχίζουν από σήμερα, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου.