Συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας σε συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29/8 στην Αθήνα στο γραφείο του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργου Κατρούγκαλου σύσκεψη με θέμα την «Απασχόληση και Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις» με τη συμμετοχή θεσμικών και κοινωνικών φορέων, υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εργασίας και εκπροσώπων συναρμόδιων υπουργείων, καθώς και των Προέδρων των Επιμελητηρίων της χώρας. Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Λευκάδας παρευρέθηκε ο Πρόεδρος, Σωτήρης Σκιαδαρέσης.

Στην ως άνω συνάντηση συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα της ανεργίας, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, προς όφελος τόσο των ίδιων των απασχολούμενων αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που ταλανίζονται από τη συνεχιζόμενη ύφεση αλλά επιβάλλεται να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους προκειμένου να είναι βιώσιμες.

Ο κος Σκιαδαρέσης στην παρέμβασή του τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρέπει άμεσα το Υπουργείο να προκηρύξει την νέα ρύθμιση που έχει εξαγγείλει ο Υπουργός, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ επανέλαβε την πάγια πρόταση του Επιμελητηρίου Λευκάδας, ότι θα πρέπει να επιδοτείται η απασχόληση και όχι η ανεργία. Τονίστηκε ότι επιβάλλεται να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ένταξη των επιχειρήσεων σε προγράμματα, τα οποία θα πρέπει να είναι συνεχώς ανοικτά και όταν θα απορροφώνται οι θέσεις των ανέργων να επαναπροκηρύσσονται αμέσως νέες προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες.

Για τη Διοικητική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Σκιαδαρέσης