Αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας κ. Νικόλαο Φίλη, στην οποία επισημαίνεται η ανάγκη λειτουργίας ολιγομελούς τμήματος Α΄ τάξης του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ Λευκάδας, κατέθεσε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς.

Το θέμα επισήμανε ο κ. Καββαδάς και σε συνάντηση που είχε με τον κ. Φίλη, στον οποίο τόνισε την αναγκαιότητα λειτουργίας του τμήματος, για τη διευκόλυνση των μαθητών.

Ο βουλευτής στην αναφορά του, διαβίβασε στον υπουργό επιστολή του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, όπου μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται  ότι το εσπερινό ΕΠΑ.Λ  Λευκάδας και το 1ο ΕΠΑ.Λ Λευκάδας είναι το μοναδικό στο νομό που εξυπηρετούν μαθητές όχι μόνο από τα απομακρυσμένα χωριά του Νομού αλλά και μαθητές από την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Αναφέρεται μάλιστα ότι μέχρι στιγμής είναι εγγεγραμμένοι στην Α΄τάξη του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ επτά (7 )μαθητές και πρόκειται να εγγραφούν και άλλοι τρεις (3).

Επιπροσθέτως ο κ. Καββαδάς υπενθυμίζει στον υπουργό απόφασή του (Αρ. Πρωτ. Φ12/159571/Δ4/28-09-2016) την οποία μπορεί να αξιοποιήσει για την επαναλειτουργία, έστω και κατ’ εξαίρεση του τμήματος για το έτος 2016-2017 και ζητά να του γνωστοποιηθούν οι ενέργειες του υπουργείου για την επίλυση του θέματος.

Για να δείτε την αναφορά πατήστε εδώ