Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκαν για 3η συνεχή χρονιά με απόλυτη επιτυχία, οι αγώνες Ορεινού Τρεξίματος “Lefkas Trail Run”,  με τις καθιερωμένες πλέον διαδρομές 23χλμ και 5 χλμ. Για πρώτη φορά φέτος πραγματοποιήθηκε και αγώνας για παιδιά 600 μέτρων, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Οι αγώνες διοργανώθηκαν από τον Σύλλογο Επαγγελματιών και Προστασίας Περιβάλλοντος Νικιάνας με συνδιοργανωτή τον Αθλητικό Σύλλογο Λευκάδας “ΦΙΛΑΝΔΡΟ” υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Τα φθινοπωρινά χρώματα του βουνού των Σκάρων, οι εναλλαγές στο τερέν και η όμορφη θέα, εντυπωσίασαν τους αθλητές για ακόμα μια χρονιά. Οι εθελοντές πιο πολλοί από κάθε άλλη χρονιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε κάθε σημείο της διαδρομής εμψυχώνοντας τους Αθλητές και φροντίζοντας για την ασφάλειά τους.

Φέτος μας είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε 17μελή αποστολή από τη Γαλλική πόλη Leucate, που έχει αδελφοποιηθεί με τη Λευκάδα, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν στα 23 και 5 χλμ.

Στη διαδρομή των 23 χιλιομέτρων, πραγματοποιήθηκε ρεκόρ διαδρομής από τον Αχιλλέα Χριστάνα της ομάδας TECHNICA, με χρόνο 2:05:24 και ρεκόρ συμμετοχών με 104 αθλητές να παίρνουν θέση στην εκκίνηση. Πρώτη γυναίκα τερμάτισε η Delphine Mahdi της ομάδας “L’enjambee Leucatoise” με επίδοση  02:43: 08.

Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων, πρώτος τερμάτισε ο Αχιλλέας Δημάκος από το Ναυτικό Όμιλο Πάργας με χρόνο 20:39, ενώ πρώτη γυναίκα ήταν η Χριστίνα Μαραγιάννη από το ΣΔΥ Αγρινίου με χρόνο 24:19.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους αθλητές για την τιμή που μας έκαναν με τη συμμετοχή τους, τους χαμογελαστούς και ακούραστους εθελοντές που χωρίς την παρουσία τους ο αγώνας δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, τους υποστηρικτές, τους χορηγούς για την πολύτιμη υλική και χρηματική υποστήριξη τους και τέλος τους χορηγούς επικοινωνίας για την προώθηση του αγώνα μας.

Τέλος θα θέλαμε να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για το 2017, με πολλές εκπλήξεις και κρατώντας τον πήχη της διοργάνωσης ψηλά!

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Lefkas Trail RunLefkas Trail RunLefkas Trail RunLefkas Trail RunLefkas Trail Run