Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (20/10/2016) από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ως Εθνικό Σημείο Επαφής για θέματα ROMA, η εναρκτήρια συνάντηση του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού έργου: «Ανάπτυξη της Εθνικής πλατφόρμας διαβούλευσης και διαλόγου για θέματα ROMA, του Εθνικού Σημείου Επαφής για τους ROMA».

Από την Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης, Κοινωνικής Μέριμνας & Εθελοντισμού Αλέκος Μιχαλάς, ο οποίος στην παρέμβασή του αναφέρθηκε:

  • Στο σχεδιασμό της ΠΙΝ, μέσω του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης της ΠΙΝ για την κοινωνική ένταξη των ROMA .
  • Στα προγράμματα που σε συνεργασία με το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Κέρκυρας πραγματοποιούνται για τον έλεγχο της εμβολιαστικής κάλυψης βρεφών, παιδιών και εφήβων, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα “Αγωγή Υγείας για όλους στα Ιόνια Νησιά” καθώς και στη θέσπιση χορηγίας σε νεοεισαχθέντες φοιτητές RΟΜΑ, που πρωτοπορώντας στην Ελλάδα, έχει θεσμοθετήσει η ΠΙΝ .
  • Καθώς επίσης και σε όλες τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η ΠΙΝ σχετικά με τους ΡΟΜΑ.

Τέλος, ο κ. Μιχαλάς ζήτησε ενίσχυση των χρηματοδοτήσεων για την υλοποίηση του σχεδιασμού της ΠΙΝ και την ένταξη των Ιόνιων Νήσων στις δράσεις του σχεδίου Ανάπτυξης της Εθνικής πλατφόρμας διαβούλευσης προκειμένου να υπάρξει ένα μόνιμο forum διαλόγου σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Στο περιθώριο των εργασιών της Ημερίδας ο κ. Μιχαλάς συναντήθηκε με στελέχη του Ε.Κ.Κ.Α καθώς και Φορέων της κοινότητας των ΡΟΜΑ στην Ελλάδα .