Ανακοίνωση της Επιτροπής Γονέων Τελειοφοίτων Μαθητών Λυκείων Νομού Λευκάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ  ΛΥΚΕΙΩΝ  Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Την Κυριακή  27-11-2016  το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων  ψήφισε σχεδόν ομόφωνα το αίτημα της επιτροπής γονέων τελειοφοίτων των Λυκείων Ν. Λευκάδας που αφορά :

την  επέκταση  του ειδικού μέτρου της ποσόστωσης,  όπως αυτό ορίστηκε με την παρ.4  άρθρο 51 του ν. 4369/2016 (ΦΕΚ 33/Α/21-02-2016)  για τους  μαθητές του σχολικού έτους  2015-2016 που εξετάστηκαν πανελλαδικά το έτος 2016, ώστε αυτό να ισχύσει και για τους μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Δ.Δ.Ε  Ν. Λευκάδας οι οποίοι θα υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του σχολικού έτους 2016-17 και θα εξεταστούν πανελλαδικά  το έτος 2017.

Η Επιτροπή Γονέων θέλει να ευχαριστήσει το Περιφερειακό  Συμβούλιο και ιδιαιτέρως  τον  Αντιπεριφερειάρχη  Λευκάδας  κ. Χαλικιά  Θεόδωρο,  ο οποίος με τη θετική παρέμβαση του, στάθηκε στο πλευρό των γονέων – συνδημοτών  του  για  την  διεκδίκηση  του δίκαιου αιτήματός τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι,  το αίτημα της  επιτροπής γονέων ψηφίστηκε ομόφωνα από όλους τους περιφερειακούς συμβούλους της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου  και της Κέρκυρας (εκτός από 2).  Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λευκάδας  κ. Βερύκιος  Θεόδωρος  και  Σούνδιας Πραξιτέλης  ψήφισαν υπέρ του αιτήματος της επιτροπής γονέων, ενώ η  κ. Κατωπόδη Λουκία  απείχε από την ψηφοφορία επικαλούμενη  λόγους  συνείδησης!!!

ΛΕΥΚΑΔΑ  28/11/2016