Κυριολεκτικά άρωμα Λευκάδας θα έχει το σημερινό δείπνο προς τιμήν του Προέδρου Ομπάμα

Για μια ακόμη φορά οι γαρίδες Αμβρακικού θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και θα διαφημιστούν παγκοσμίως…

Μετά την γνωστή κινηματογραφική ταινία του Τζέιμς Μποντ που είχε… διαφημίσει τις γαρίδες της περιοχής μας, σειρά έχει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος θα τις γευτεί ως πρώτο πιάτο στο δείπνο που θα παρατεθεί την Τρίτη το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι γαρίδες έχουν παραγγελθεί σε γνωστό ιχθυοπώλη-ψαρέμπορο της Πρέβεζας, ο οποίος παράλληλα θα μεταφέρει και σφυρίδα Λευκάδας που θα αποτελέσει το δεύτερο πιάτο του δείπνου.

Δείπνο Μπάρακ Ομπάμα
Φωτογραφία EUROKINISSI

Την επιμέλεια του δείπνου έχουν αναλάβει δύο σεφ του Προεδρικού Μεγάρου, ο Στέφανος Τσιαμπαλής και ο Θανάσης Σκούρας, που ήταν σεφ επί εποχής Κωνσταντίνου Τσάτσου και Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά πηγαίνει εθελοντικά στο Προεδρικό για να βοηθήσει στην κουζίνα όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος παραθέτει επίσημα γεύματα σε σημαντικές προσωπικότητες της παγκοσμίου σκηνής, όπως για παράδειγμα ο Φρανσουά Ολάντ.

Οι δύο σεφ με τους βοηθούς τους, θα ετοιμάσουν ως πρώτο πιάτο γαρίδες Αμβρακικού με ρύζι, κύριο πιάτο σφυρίδα Λευκάδας με βραστά λαχανικά, θα σερβίρουν λευκό κρασί και ως επιδόρπιο γλυκό με κάστανα. Στο τέλος θα προσφέρουν καφέ φίλτρου ή τσάι, ανάλογα με τις προτιμήσεις.