Ψήφισμα καταδίκης επεισοδίων στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ομόφωνα αποφασίζει:

Καταδικάζει την τραμπούκικη συμπεριφορά ορισμένων «δήθεν» εκπροσώπων των κατοίκων του Τεμπλονίου, οι οποίοι αντί να συνεισφέρουν στην επίλυση του προβλήματος που τόσα χρόνια ταλαιπωρεί την Κερκυραϊκή κοινωνία, ήλθαν προαποφασισμένοι να δημιουργήσουν αναστάτωση και χάος στις εργασίες του συμβουλίου μας, παρά τον απεριόριστο χρόνο που δόθηκε στους εκπροσώπους τους να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Συγκεκριμένα άτομα, συντονισμένα, λίγο πριν την ψηφοφορία επιτέθηκαν με ύβρεις, αρχικά κατά των περιφερειακών συμβούλων και του Περιφερειάρχη και στη συνέχεια προχώρησαν σε βανδαλισμούς, ανατρέποντας τα έδρανα των συμβούλων και πετώντας καθίσματα προς το μέρος τους,, προκαλώντας μεγάλες ζημιές και στα μηχανήματα της τηλεδιάσκεψης.

Αυτού του είδους οι πρακτικές είναι ανεπίτρεπτες, είναι κατευθυνόμενες, είναι φασιστικές και προσπαθούν να αμαυρώσουν τον πολύχρονο και δίκαιο αγώνα των κατοίκων της περιοχής, τους οποίους ελπίζουμε ότι δεν εκφράζουν.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο επιζητά γνήσιο, ειλικρινή και δημοκρατικό διάλογο με σεβασμό στα δικαώματα όλων των πολιτών των Ιονίων.