Σχετικά με την κατάληψη στο 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο Λευκάδας

Λευκάδα 10 -11 -2016

Προς:

Ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο της Λευκάδας.

Κοιν:     Κ. Περιφερειακό Διευθυντή Εκπ/σης Ιονίων Νήσων

Κ. Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Λευκάδας.

ΕΛΜΕ Λευκάδας

 

Θέμα: Κατάληψη 2ου Γυμνασίου – 2ου Λυκείου Λευκάδας

Από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 και άγνωστο ως πότε, τελεί υπό κατάληψη το συγκρότημα 2ου Γυμνασίου – 2ου Λυκείου Λευκάδας, αναίτια και απρόκλητα και χωρίς καμία ενημέρωση εκ των προτέρων και για θέματα που αφορούν την καλή λειτουργία του συγκροτήματος.  Μεταξύ των αιτημάτων που τοιχοκολλήθηκαν από τους μαθητές είναι:

«Σοβαρό πρόβλημα στη θέρμανση του σχολείου η οποία δεν λειτουργεί και δεν έχει γίνει λόγος για την αποκατάσταση του». (μέχρι σήμερα η θερμοκρασία περιβάλλοντος υπερβαίνει τους 18ο κελσίου και κυκλοφορούμε με κοντομάνικα!)

Για το παραπάνω αίτημα σας γνωρίζουμε τα εξής: Σο τέλος της περσινής χρονιάς το καλοριφέρ παρουσίασε σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του. Επικοινωνήσαμε με τεχνικούς και εκρίθη σκόπιμη η αντικατάσταση του. Σας γνωρίζουμε ότι το σύστημα θέρμανσης όπως και το συγκρότημα έχουν κατασκευαστεί το 1985.

Έγκαιρα από τον Μάρτη μήνα με επιστολές μας, προσωπική παρουσία και ενημέρωση των Συλλόγων Γονέων, ζητήσαμε από τον Δήμο και την Αντιπεριφέρεια την αντικατάσταση του συστήματος καλοριφέρ.

Άμεσα ανταποκρίθηκε η Αντιπεριφέρεια και ο κ.Αντιπεριφερειάρχης ανέλαβε προσωπικά να λύσει το θέμα, χωρίς να είναι στην άμεση αρμοδιότητα του και για το λόγο αυτό συντάχθηκε προγραμματική σύμβαση εκτέλεσης του έργου με τον Δήμο. Η Αντιπεριφέρεια συνέταξε την μελέτη, χρηματοδοτεί το έργο με 31000 ευρώ, ετοίμασε τα τεύχη δημοπράτησης, έγινε έλεγχος της σύμβασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και επρόκειτο να δημοπρατηθεί το καλοκαίρι.

Στις 8- Αυγούστου το Υπουργείο Υποδομών άλλαξε το νόμο περί δημοπρασιών και μέχρι να βγουν οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι υπάρχει καθυστέρηση. (Ο νόμος αφορά όλα τα δημόσια έργα). Επισκεφθήκαμε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη πριν 20 ημέρες οι διευθυντές των σχολείων με τους εκπροσώπους των γονέων και κηδεμόνων. Η συνάντηση έγινε παρουσία του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών και μας διαβεβαίωσαν ότι μόλις ρυθμιστεί το θέμα από το Υπουργείου εντός 15 ημερών θα αντικατασταθεί το σύστημα θέρμανσης.

Πρέπει να ενημερώσουμε τους ανησυχούντες γονείς ότι πρόβλημα θέρμανσης δεν θα υπάρξει, διότι έχει εξασφαλιστεί τρόπος λειτουργίας του υπάρχοντος καλοριφέρ.

Ενδεικτικά αναφέραμε το αίτημα που αφορά στο καλοριφέρ, αλλά υπάρχουν απαντήσεις-λύσεις για όλα τα άλλα προβλήματα που αναφέρονται στα αιτήματα τους για τα οποία έχει αρμοδιότητα και μπορεί να λύσει το σχολείο.

Με την ευκαιρία πρέπει να τονίσουμε ότι τα προβλήματα που αναδεικνύονται πρέπει να αναζητούν λύση και επίσης πρέπει να επιλύονται και όχι να τα επικαλούμαστε μόνο. Ο τρόπος επίλυσης που ορισμένοι επιλέγουν και κάποιοι συντηρούν και αναπαράγουν είναι σε λάθος κατεύθυνση και προ πάντων άδικος.

Με κλειστά τα σχολεία δεν υπάρχει διάλογος ούτε δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων όταν αυτά μάλιστα μας κατατίθενται( αφού έχει γίνει η κατάληψη) εκ των υστέρων.

 

Ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου                     Ο Διευθυντής του 2ου Λυκείου

 

             Νίκος Κονιδάρης                                             Κώστας Αραβανής      

            Μαθηματικός MSc                                                  Φυσικός ΜSc