Στο πλευρό των πληγέντων από τη θεομηνία στη Ζάκυνθο ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Φωτογραφία: www.dimokratianews.gr

«Να κηρυχθεί η Ζάκυνθος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» δηλώνει.

Στη Ζάκυνθο μετέβη εκτάκτως χθες, Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό των πολιτών της Ζακύνθου που επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις ζημίες που σημειώθηκαν.

Ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος καταρχήν εξέφρασε τα συλλυπητήρια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην οικογένεια του εκλιπόντος συμπολίτη μας Γιώργου Ζουπάνου, ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην περιοχή του Βανάτου.

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Ζάκυνθο ο κ. Γαλιατσάτος εκτίμησε ότι τα καιρικά φαινόμενα έχουν υποχωρήσει σε ένταση και οι υπηρεσίες και της ΠΙΝ έχουν ξεκινήσει την καταγραφή και εκτίμηση του μεγέθους των ζημιών τόσο στις δημόσιες υποδομές όσο και στις ιδιωτικές περιουσίες (οικίες και επιχειρήσεις).

Για τις περιπτώσεις των συμπολιτών μας που έχουν άμεση ανάγκη, κυρίως ατόμων με ειδικές ανάγκες, λειτουργεί μηχανισμός για την προσφορά υπηρεσιών φιλοξενίας, ενώ τα σχολεία του νησιού θα παραμείνουν κλειστά, σύμφωνα με απόφαση της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου και την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016.

«Ο μηχανισμός της ΠΙΝ, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας είναι σε εγρήγορση, οι τεχνικές υπηρεσίες καταγράφουν τις ζημιές και στη συνέχεια πρέπει η Πολιτεία να κινήσει την τυπική διαδικασία για να κηρυχθεί η Ζάκυνθος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να οριοθετηθούν οι πλημμυρόπληκτες περιοχές και να αποδοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες» τόνισε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος.