Με επιστολή του προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο Μ/Φ Όμιλος “Ορφέας” Λευκάδας ζητά από αυτό να συνδράμει στην προσπάθεια να αποκατασταθούν οι ζημιές στο Κινηματοθέατρο “Απόλλων”.

Διαβάστε την επιστολή:

ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ   «ΟΡΦΕΥΣ 1937»

ΤΜΗΜΑΤΑ:

ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΤΜΗΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

 

Στεφανίτση 2 –  31100 Λευκάδα

mail:[email protected]

 

Αρ. πρωτ.: 93

Λευκάδα: 15-11-2016

 

ΠΡΟΣ :

 

το Δ.Σ. του

ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»

Βας. Σοφίας 86Α ΤΚ: 11528

ΑΘΗΝΑ

 

Αξιότιμοι κύριοι:

Τον προηγούμενο Αύγουστο μία ξαφνική πυρκαγιά αποτέφρωσε μία ολόκληρη συνοικία ( 10 σπίτια) στο ιστορικό τμήμα της πόλης της Λευκάδας. Όλα τα σπίτια ήταν κηρυγμένα διατηρητέα και λάμπρυναν τον χαρακτηριστικό ρυθμό δόμησης της συχνά σεισμόπληκτης Λευκάδας.

Μεταξύ των αποτεφρωμένων πια κτιρίων ( τραγικό το γεγονός για τους ιδιοκτήτες των κατοικιών) ήταν και ο Δημοτικός ( από το 1997) Κινηματογράφος «Απόλλων» , διατηρητέο επίσης κτίριο με έτος ανέγερσης το 1928 , με ξύλινο σκελετό και στέγη , το οποίο κτίστηκε ειδικά για να λειτουργήσει ως κινηματογράφος , σε εποχή που ελάχιστες πόλεις , εκτός των Αθηνών , διέθεταν το προνόμιο αυτό.

Το κοινό της πόλης , γρήγορα τον αγκάλιασε και όπως ήταν φυσικό , εθισμένο από τον επτανησιακό πολιτισμό , το κοινό έγινε κινηματογραφόφιλο.

Από το 1970 , στον «Απόλλωνα» στεγάζεται και η «Κινηματογραφική Λέσχη Λευκάδας» , ένα από τα πολλά τμήματα του Ομίλου «Ορφεύς 1937» , όπως θα διαπιστώσετε και από τον τίτλο.

Εκτιμώντας το έμπρακτο ενδιαφέρον του ιδρύματός σας , για δράσεις πολιτισμού & παράδοσης , σας απευθύνουμε και εμείς , το εύλογο αίτημα μας για υλική βοήθεια , για την ανακατασκευή του μετά την πυρκαγιά του Νέου «Απόλλωνα» , καθώς ο Δήμος Λευκάδας και λόγω της οικονομικής συγκυρίας , αδυνατεί.

Πιστέψτε μας , το Λευκαδίτικο κοινό , το κινηματογραφόφιλο προοδευτικό κοινό και τα σινεφίλ μέλη της «Κινηματογραφικής Λέσχης Λευκάδας» του Ορφέα , θα σας ευγνωμονούν εσαεί.

Νοιώθουμε , αλήθεια , πιο φτωχοί , όχι μόνο υλικά , αλλά και συναισθηματικά και πολιτιστικά.

 

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

και η υπεύθυνη της «Κινηματογραφικής Λέσχης Λευκάδας

ΤΟΥΛΑ ΣΚΛΗΡΟΥ

 

Η Γ. Γραμματέας

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

ΣΥΝ.

Σύντομο ιστορικό του «Απόλλωνα»

sarosi0001

sarosi0002

sarosi0003

sarosi0004sarosi0005sarosi0006