Άλλοι τρόποι που μπορείτε να συνεισφέρετε για την περίπτωση της μικρής Παναγιώτας (updt)

Η προσπάθεια που καταβάλλεται από τον κόσμο της Λευκάδας για την Παναγιώτα είναι συγκινητική. Δείτε μερικούς ακόμη τρόπους που μπορείτε να στηρίξετε αυτήν και την οικογένειά της.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΛΑΟ.ΠΟΛΙ.Σ. συγκεντρώνει χρήματα για αυτόν το σκοπό έως τις 21 Δεκεμβρίου. Μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 6937036115.

Επίσης, μπορείτε να απευθύνεστε στον εμπορικό κέντρο THE CITY, το οποίο διοργανώνει φιλανθρωπικό γκαλά, στο τηλέφωνο 2645025363.

Υπενθυμίζουμε ότι ο αριθμός λογαριασμού είναι στα ΕΛΤΑ: JIRO 1001016930-7.

Πληροφορίες: Κατερίνα Γεωργάκη – 6932112255.

*** (17/12/2016)

Σε δημοσίευμα του τοπικού blog Άρωμα Λευκάδα αναφέρονται τα εξής*:

” Equal Society & Χαμόγελο του Παιδιού στο πλευρό της μικρής Παναγιώτας
Ζητούνται δότες αιμοπεταλίων

Η Equal Society και το Χαμόγελο του Παιδιού ένωσαν τις δυνάμεις τους και αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για την μικρή Πένυ (Παναγιώτα) από τη Λευκάδα, που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην Αθήνα.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες των δύο οργανισμών βρίσκονται ήδη σε επαφή με την οικογένεια και κατέγραψαν τις βασικές και τρέχουσες ανάγκες, αλλά κι όσες θα προκύψουν το επόμενο διάστημα. Οι δύο οργανισμοί, Equal Society και Χαμόγελο του Παιδιού συμφώνησαν ότι θα καλύψουν ολιστικά το πρόβλημα της μικρής Παναγιώτας σε ότι αφορά τη στέγαση της οικογένειας στην Αθήνα, διατροφή, μετακινήσεις, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και τυχόν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στη συνολική έλλειψη αιμοπεταλίων στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία» στο οποίο και νοσηλεύεται η μικρή Παναγιώτα. Όπως και για κάθε προσφορά αίματος έτσι και σε αυτή την περίπτωση οι δότες πρέπει να πληρούν τα συγκεκριμένα κριτήρια αποδοχής. Ο έλεγχος μπορεί να γίνει στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, ή σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της χώρας, στο τμήμα αιμοδοσίας. Οι δότες όμως θα πρέπει να ταξιδέψουν έως την Αθήνα, στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία», προκειμένου να γίνει η λήψη αιμοπεταλίων. Η διαδικασία μοιάζει όπως μια απλή αιμοδοσία, αλλά διαρκεί περίπου μία ώρα και γίνεται μόνο με ραντεβού.

Η ανάγκη είναι μεγάλη! Όσοι ενδιαφέρονται για να γίνουν δότες αιμοπεταλίων παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα του οργανισμού Equal Society στο 2117051841, στο 26450 22578 (γραφείο Λευκάδας, κεντρική πλατεία) ή με την παιδίατρο κα Κατερίνα Γεωργάκη 6932.112255 προκειμένου να ενημερωθούν για λεπτομέρειες. “

* Καθώς, έως στιγμής (23:16) δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση από τις ανωτέρω ΜΚΟ (δελτίο τύπου κτλ.), επιφυλασσόμεθα για την ακρίβεια των πληροφοριών. Περισσότερες πληροφορίες στους Όρους Χρήσης του inLefkas.

***

Σε αυτή τη σελίδα θα μπορείτε συνεχώς να ενημερώνεστε για όλους τους διαθέσιμους τρόπους βοήθειας.