Η Equal Society και το Χαμόγελο του Παιδιού ένωσαν τις δυνάμεις τους και αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για την μικρή Πένυ (Παναγιώτα) από τη Λευκάδα, που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην Αθήνα.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες των δύο οργανισμών βρίσκονται ήδη σε επαφή με την οικογένεια και κατέγραψαν τις βασικές και τρέχουσες ανάγκες, αλλά κι όσες θα προκύψουν το επόμενο διάστημα. Οι δύο οργανισμοί, Equal Society και Χαμόγελο του Παιδιού συμφώνησαν ότι θα  καλύψουν ολιστικά το πρόβλημα της μικρής Παναγιώτας σε ότι αφορά τη στέγαση της οικογένειας στην Αθήνα, διατροφή, μετακινήσεις, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και τυχόν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στη συνολική έλλειψη αιμοπεταλίων στο  νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία» στο οποίο και νοσηλεύεται η μικρή Παναγιώτα.  Όπως και για κάθε προσφορά αίματος έτσι και σε αυτή την περίπτωση οι δότες πρέπει να πληρούν τα συγκεκριμένα κριτήρια αποδοχής. Ο έλεγχος μπορεί να γίνει στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, ή σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της χώρας, στο τμήμα αιμοδοσίας. Οι δότες όμως θα πρέπει να ταξιδέψουν έως την Αθήνα, στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία», προκειμένου να γίνει η λήψη αιμοπεταλίων.  Η διαδικασία μοιάζει όπως μια απλή αιμοδοσία, αλλά διαρκεί περίπου μία ώρα και γίνεται μόνο με ραντεβού.

Η ανάγκη είναι μεγάλη! Όσοι ενδιαφέρονται για να γίνουν δότες αιμοπεταλίων παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα του οργανισμού Equal Society  στο 2117051841, στο 26450 22578 (γραφείο Λευκάδας, κεντρική πλατεία) ή με την παιδίατρο κα Κατερίνα Γεωργάκη 6932.112255 προκειμένου να ενημερωθούν για λεπτομέρειες.