Μέσα σε ένα εύθυμο κλίμα πραγματοποιήθηκε η λήξη των πενθήμερων εκδηλώσεων αφιερωμένων στο Καρσάνικο Κέντημα και Βελονιά, τις οποίες συνδιοργάνωσε η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας και ο Δήμος Αθηναίων.

Το μουσείο «Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελικής Χατζημιχάλη» που στέγαζε την έκθεση, μετά από ένα πενθήμερο όπου παρουσιάστηκαν βιβλία Επτανησίων συγγραφέων, λαϊκά δρώμενα όπως ο Χωριάτικος Γάμος της Λευκάδας αλλά και εργαστήρια κεντήματος, πλημμύρισε σήμερα από παραδοσιακά ακούσματα του νησιού.

Ο Λαογραφικός, Παραδοσιακός Σύλλογος ΛΑΟ.ΠΟΛ.ΙΣ με διδάσκαλο τον Ιωάννη Γαντζία, ανέλαβε την παρουσίαση των παραδοσιακών Λευκαδίτικων χορών.

Οι χορευτές ντυμένοι με την παραδοσιακή ενδυμασία του νησιού, παρουσίασαν τους χορούς: Πατινάδα, Μηλιά, Θειακό, Μπαρμπούνι, Καραβάκια και έκλεισαν με ένα Καλαματιανό. Στον τελευταίο χορό μάλιστα, κάλεσαν το κοινό να χορέψει μαζί τους δίνοντας έτσι μια πολύ ευχάριστη νότα στην ατμόσφαιρα.

Η συγκεκριμένη έκθεση που σημείωσε σημαντική επιτυχία υπήρξε μια πολύ ωραία πρωτοβουλία και συγχρόνως μια καλή ευκαιρία για να αναδειχθεί η λευκαδίτικη κουλτούρα εκτός των ορίων του νησιού, από τη στιγμή που ταξίδεψε μέχρι την πρωτεύουσα.

Η επιτυχία αυτή συνέβαλε καθοριστικά στην απόφαση των υπεύθυνων να υποστηρίξουν με μεγάλη χαρά μελλοντικά παρόμοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες μπορούν να αναδεικνύουν και να κοινωνούν σε ένα ευρύτερο κοινό πολλές και ωραίες πτυχές του Λευκαδίτικου, αλλά και εν γένει του Επτανησιακού μας Πολιτισμού.