Ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας

Για τις δηλώσεις Κικίλια (σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού)

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, όπως λέει ο λαός μας. Η ΝΔ από την αρχή του έτους δικαιώνει την παροιμία. Δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση που να μη λέει ψέματα! Σήμερα ο κ. Κικίλιας αναφέρει ότι ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 δήθεν παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για μετά το 2018 και ότι ομολόγησε (sic) ότι συζητάει νέο 4ο μνημόνιο. Στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Κικίλιας επανέρχεται στον κ. Τσακαλώτο, λέγοντας ξανά ψέματα. Φαίνεται να μην τον ενδιαφέρει ότι με χθεσινή ανακοίνωση το ΥΠΟΙΚ τον έχει διαψεύσει κατηγορηματικά.
Επειδή ο κ. Κικίλιας δείχνει να μην καταλαβαίνει από πολιτική, θα του το πούμε με όρους μπάσκετ. Σήμερα έκανε τριπλ ντάμπλ. Είναι διπλά ψεύτης, αναξιόπιστος και συκοφάντης.
Για περισσότερα, δείτε εδώ.

Για το δημοσίευμα του Guardian (σημεία από τη συνέντευξη του Α. Ξανθού)

Το δημοσίευμα του Guardian είναι εκτός πραγματικότητας, δεν στηρίζεται σε καμία πρωτογενή έρευνα και νεότερα στοιχεία για το σύστημα υγείας, τη χρηματοδότηση και τη στελέχωσή του, αλλά είναι μία καταγραφή δεδομένων του 2011 και του 2012 για θέματα όπως οι νοσοκομειακές λοιμώξεις και αναπαράγει την συνδικαλιστική ρητορική της ΠΟΕΔΗΝ. Βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την αντίληψη που υπάρχει στα νοσοκομεία και τους εργαζόμενους, που αντιλαμβάνονται τα πολύ σημαντικά βήματα στήριξης του εθνικού συστήματος υγείας. Είναι ένα δημοσίευμα πραγματικά προβληματικό, που δημιουργεί μία συνολική απαξίωση για τις υπηρεσίες δημόσιας περίθαλψης στην Ελλάδα. Όσοι νομίζουν ότι με καταστροφολογικές προσεγγίσεις στηρίζουν το ΕΣΥ και υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζόμενων είναι βαθιά νυχτωμένοι. Η απαξίωση του ΕΣΥ το μόνο που ευνοεί είναι τον ιδιωτικό τομέα, στέλνει εκεί τους πολίτες με την ανασφάλεια που παράγει, αντικειμενικά εξυπηρετεί τον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό αυτό κλάδο που αναπτύχθηκε συστηματικά τα τελευταία χρόνια. Για περισσότερα, δείτε εδώ.