Απαραίτητη προϋπόθεση για να αποκτήσει η χώρα προοπτική εξόδου από τη κρίση, είναι να αποκτήσουν οι προοδευτικές δυνάμεις κρίσιμο πολιτικό βάρος, υπερβαίνοντας τη σημερινή κατάσταση του πολυκερματισμού τους.

Μια συμπαγής και ισχυρή Κεντροαριστερά, μπορεί να κάνει πράξη τις αναγκαίες προοδευτικές και δημοκρατικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα και να ωθήσει σε συνέργειες, ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις, στο πλαίσιο μιας εθνικής προσπάθειας ανασυγκρότησης.

Καλούμε όλους τους πολίτες που αισθάνονται ότι ανήκουν στο χώρο της Κεντροαριστεράς και εκφράζονται από τις ιδέες της Σοσιαλδημοκρατίας, του Ριζοσπαστικού Κέντρου, της Ανανεωτικής Αριστεράς και της πολιτικής Οικολογίας, να έρθουν να συμπορευτούν μαζί μας.

Ειδικά όλοι όσοι τιμήθηκαν επί σειρά ετών από το ΠΑΣΟΚ, η πολιτική ηθική επιβάλλει – εφόσον δεν έχουν αλλάξει πολιτική και ιδεολογική τοποθέτηση – να έρθουν άμεσα να ενώσουμε δυνάμεις.

Η πόρτα είναι ανοικτή με τους όρους και τις προϋποθέσεις που είδη έχουμε θέσει, δηλαδή με συμμετοχή στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Καλείστε, για να αποφασίσουμε μαζί τα επόμενα βήματα και τον οδικό χάρτη, μέχρι το Συνέδριο του Ενιαίου Προοδευτικού Φορέα.

Η πολιτική μας θέση είναι συγκεκριμένη:

  • Αυτόνομη πορεία
  • Διακριτός ρόλος
  • Προγραμματικός και μεταρρυθμιστικός λόγος

Δεν είμαστε, ούτε θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός. Διεκδικούμε ρόλο καταλύτη στις πολιτικές εξελίξεις. Θέλουμε και μπορούμε να γίνουμε πλειοψηφικό προοδευτικό ρεύμα, που θα αλλάξει τα δεδομένα.

23/01/2017, Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας