Οι Αν.Ελ. Λευκάδας για την τοποθέτηση οπλίτη-γιατρού στον Κάλαμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα 10-2-2017

ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των ΑΝΕΛ Λευκάδας, του Δήμου Λευκάδας, του Υπουργείου Υγείας αλλά πάνω απ όλα την αποφασιστικότητα και βούληση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ειδικότερα του Υπουργού Πάνου Καμένου, αναμένεται εντός λίγων ημερών η τοποθέτηση γιατρού –στρατιώτη, στον Κάλαμο Λευκάδας.

Καταλήξαμε σ αυτήν επιλογή, αφού η σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας, για πλήρωση της προκηρυχθείσης θέσης γιατρού στον Κάλαμο, δεν καρποφόρησε, παρ ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε αίτηση υποψηφίου, που αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή. Κανείς δεν αποκλείει να έπαιξε ρόλο σ’ αυτό , το ότι οι  «υπηρεσιακοί» παράγοντες του Υπουργείου Υγείας, «ξέχασαν», να γράψουν στην προκήρυξη , ότι διατίθεται δωρεάν κατάλυμα στο γιατρό.

Μετά τις σχετικές διεργασίες που ξεκίνησαν , στις 18-11-2016, με σχετικές επιστολές του Συντονιστή των ΑΝΕΛ Λευκάδας  Σπύρου Πολίτη  και του Δημάρχου Λευκάδας Κώστα Δρακονταειδή, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμένο, εξελίχτηκε η σχετική διαδικασία , που αναμένεται να ολοκληρωθεί με την υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), μετά την ορκωμοσία του οπλίτη –γιατρού, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 10-2-2017.

Και για να ευθυμήσουμε λίγο, μη διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Υπουργός Άμυνας κ. Καμένος κι ο Υπουργός Υγείας κ. Ξάνθος η ίσως και ο υφυπουργός κ. Πολάκης, αναζητούν επειγόντως σε μια καθοριστική συνάντηση, τον βουλευτή Λευκάδας κ. Καββαδά, της Ν.Δ, να υπογράψει την ΚΥΑ. Θα τους τον στείλουμε εμείς!

ΣΕ ΑΝΕΛ ΛΕΥΚΑΔΑΣ