Ο Δήμαρχος Λευκάδας για την βλάβη στο αντλιοστάσιο αποχέτευσης των Καρυωτών

Αναλυτική ενημέρωση έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 13-02 ο δήμαρχος Λευκάδας, Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, αλλά και ο αντιδήμαρχος Κώστας Σέρβος, όσον αφορά το ζήτημα του αντλιοστασίου της αποχέτευσης  των Καρυωτών και την βλάβη που διαπιστώθηκε πριν  μερικές μέρες.

Ο ίδιος ανέφερε την δράση του δήμου, από την στιγμή που διαπιστώθηκε η βλάβη, δίνοντας άμεσα εντολή να  σταματήσει να στέλνει  λήμματα η Πλαγιά.

Όσον αφορά το έγγραφο του Προϊσταμένου Ύδρευσης Αποχέτευσης του Μαΐου του 2016 που δόθηκε στην δημοσιότητα, αυτός ορθώς διαπίστωνε ότι από τις τρεις αντλίες λειτουργούσε η μία.

Το πρώτο που έγινε ήταν να κινηθούν στην αντικατάσταση της κάτι που όπως είπε δεν είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο, η οποία ήρθε στον χρόνο της, ωστόσο διαπιστώθηκε ότι  οι οδηγοί στην οποία στηριζόταν ήταν σάπιοι και χρειάστηκε επιπλέον μιαμιση ημέρα να γίνουν  οι απαραίτητες εργασίες, ώστε να λειτουργήσει το αντλιοστάσιο.

Όσον αφορά το ότι γράφτηκε και ειπώθηκε και από το τοπικό συμβούλιο ότι έγινε περιβαλλοντική καταστροφή, ο δήμαρχος είπε ότι το μοναδικό λάθος της δημοτικής αρχής είναι ότι δεν ειδοποιήθηκε από την αρχή ο πρόεδρος, κάτι που συμβαίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις, με τον ίδιον ωστόσο να ξεκαθαρίζει ότι ο αντλιοστάσιο δέχεται τα λήμματα της Πλαγιάς, καθώς και 30-35 οικείων των  Καρυωτών.

Παράλληλα το δίκτυο ως ένα από τα πολύ προβληματικά που έχουμε, αλλά και με ευθύνη των πολιτών είναι αποδέκτης όμβριων, μ ε τις ποσότητες που μπαίνουν στο δίκτυο να είναι τεράστιες.

Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που έβγαινε ως περιβαλλοντική καταστροφή, να είναι τα λήμματα 35 κατοικιών και μάλιστα στο επιχείρημα γιατί δεν τα άδειαζαν με βυτία και να τα φέρουν στον Βιολογικό, λέγοντας ότι ορισμένοι από αυτούς είναι τόσο κακοπροαίρετοι απέναντι στην δημοτική αρχή, που δεν μπήκαν στον κόπο να τηλεφωνήσουν για ποιο λόγο δεν μπορεί να γίνει αυτό.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος το συγκεκριμένο αντλιοστάσιο έχει δέκα μέτρα βάθος, ο όγκος τον λημμάτων που δέχεται είναι 300 κυβικά, ένα βυτιοφόρο μπορεί να πάρει δέκα, ωστόσο αυτός που έγραψε το κακοπροαίρετο κείμενο, ξέχασε ότι αφαιρούσες και ρούφαγες δέκα κυβικά να φορτώσει το βυτίο και το ίδιο χρονικό διάστημα λόγω των βροχών το αντλιοστάσιο δεχόταν ίση ή περισσότερη ποσότητα από αυτή που αφαιρούσε, άρα δεν θα άδειαζε ποτέ, κάτι που όφειλαν να ρωτήσουν βάση της στοιχειώδους δεοντολογίας.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι όσα γράφτηκαν περί περιβαλλοντικής καταστροφής δεν έχουν καμία βάση και πραγματικότητα.

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Κώστας Σέρβος δίνοντας αναλυτικά στοιχεία για την λειτουργία του αντλιοστασίου.